"Мистър Дийдс": Светът на милиардерите през погледа на селския баровец

Той е симпатягата Лонгфелоу Дийдс (Адам Сандлър). Собственик на единствената пицария в  малкото градче Мандрейк Фолс, Ню Хемпшир, Дийдс е станал нещо като местна знаменитост, с поздравителните стихове, които рецитира на своите съграждани.

Животът в ресторантчето си тече тихо и спокойно, докато бизнес магнатът Чък Седар (Питър Галахър) не донася новината, че Дийдс вече минава в съвсем друго финансово измерение. Отдавна изгубен роднина му е оставил наследство на стойност 40 милиарда долара, заедно с медийна империя, футболен отбор, бейзболен тим и частен хеликоптер, готов във всеки момент да го откара където му хрумне.

От такива истории за внезапно забогатяване на репортерите започват да им текат лигите и Дийдс бързо попада в медийна лудост. Най-активната журналистка е красивата Бейб Бенет (Уинона Райдър) от ТВ шоуто "Inside Access". Нейният шеф и водещ на шоуто Мак Макграт (Джаред Харис) иска да открие нещо мръсничко за Дийдс и заедно с Бейб и колегата й Марти (Алън Къвърт) са готови на всякакви измами, за да постигнат целта си.

Нашият герой напуска Мандрейк и заживява в Манхатан. В новия си дом на Парк Авеню, Дийдс е смаян от ехото в огромния хол и от готовия да изпълни всяко негово желание личен камериер Емилио (Джон Туртуро). В първия си работен ден като президент на “Блейк Ентърпрайзес”  Дийдс разбърква всичко по собствения си неподражаем начин: уволнява звездата на футболния отбор (за да го научи на маниери) и превръща служебния офис в "зона за приятелски прегръдки".

Светът на милиардерите може и да изглежда различен отвън, но новият градски баровец си е от село... И той ще докаже, че парите могат да променят всичко... но не всеки.
Copyright © 2024 Dir.bg.