На видео и DVD през април

06.04.2006 г.
На видео и DVD през априлПрез април във видеотеките ще срещнете повече непознати нови заглавия, отколкото филми пропуснати от кинопоказа. Като изключим разбира се трите приказно-фантастични блокбастъри от края на миналата година.
Кинг Конг” е опит да се съчетае таланта на Питър Джаксън (“Владстелинът на пръстените”) с един от любимите филмови митове. В резултат се е получил един по-натуралистичен и по-прочувствен филм, отколкото можеше да се очаква. А “любовната” история между Наоми Уотс и гигантската горила не е загубила нищо от ефектността си.

Хари Потър и Огненият бокал” е най-добрата екранизация до момента по романите за малкия магьосник. Трябваше да дойде един истински англичанин в лицето на Майк Нюъл (“Четири сватби и едно погребение”), за да “прочете” достатъчно интригуващо орязаната за филмовите нужди история и да изведе на преден план най-важните, а не непременно най-зрелищните сюжетни елементи.
Хрониките на Нарния: Лъвът, вещицата и дрешникът” е третото предложение – ново удоволствие за почитателите на приказното кино и добро обещание за предстояща сага.

Може би филмът е една идея по-детски, но това в никакъв случай не го прави по-малко приятен за гледане, от типа за неостаряващите деца.
Още две познати заглавия заслужават вниманието на домашното ви кино. “Адвокат на дявола” е любопитен трилър за пробивен, но принципен адвокат и неговият шеф, който е... самият дявол. Филмът има леко фантастичен привкус, но това ще го разберете със сигурност едва в края. През останалото време преобладават съспенсът и интригата.

“Момичето с перлената обица” пък е нежно-лиричен портрет на една неизказана (и неосъществена) любовна история между холандския художник Вермеер и негов таен модел, а всъщност прислужница в дома му.

Сред филмите, за които вероятно не са чували ви предлагаме “Сезонът на буквите” с Ричард Гиър – интересна семейна драма за неочакваните проблеми, които поражда таланта за правилно писане на 11-годишно момиченце; и “Военни загуби” на Брайън де Палма, вдъхновен от действителната история на четирима войници, които отвличат американско момиче в годините на виетнамската война. Е, разбира се, изборът ви не се изчерпва с тези заглавия!

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.