Любопитно за филма “Бяла пустош

08.04.2006 г.
Любопитно за филма “Бяла пустош”• Заради отдалечеността на района Уайт Пас (една от снимачните локации), без да споменаваме пълната липса на жилища, актьорите и снимачният екип живели първите две седмици в Скагуей, Аляска и всеки ден пътували по 60 мили до Уайт Пас. Като голямо пристанище, Скагуей се посещава от по 10 000 туристи седмично през летния сезон, но през април, зимата все още е в пълната си сила. Откъм американската страна на Скагуей, градът е достъпен само с малка лодка или самолет.  

• През зимата в Скагуей живеят само 650 души. “Говорих с някои хора, и на тях там им харесва. 50 градуса под нулата не е за всеки, особено когато духа. Един човек ми разказа, че веднъж излязъл, изсипал чаша кафе и то замръзнало, преди да падне на земята. Така е през зимата. А през лятото се появяват комари, които без проблем могат да отнесат малко дете”, разказва Робин Уилямс.

• Докато снимали в Уинипег, хората които подготвят терена за снимките, се сблъскали с необичаен проблем. След като прекарали цял ден за да покрият снимачната площадка с изкуствен сняг за следващия ден, през нощта майката природа решила да натрупа върху изкуствения още 30 см истински сняг, по време на необичайна за месец май снежна буря.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.