"Шифърът на Леонардо" предизвика бунтовe

16.05.2006 г.
Вече предизвикалият доста спорове нов филм-адаптация по книгата “Шифърът на Леонардо”, стана причина за религиозни протести в индийският град Мумбай (Бомбай).

Стотици ревностни католици се събраха вчера пред католическото училище в града в опит да спрат пускането на филма по екраните следващата седмица, с твърдението че е пагубна атака към тяхната вяра. Членовете на Католическия Светски Форум (CSF) се чувстват обидени от начина по който във филма е показана католическата организация Опус Дей - като корумпирана, назадничава и в центъра на опитите да се скрие истината за Иисус Христос.

Генералният секретар на CSF Джоузеф Диас каза, "Нашите активисти ще гладуват до смърт, ако правителството не предприеме акции против тези анти-христиански филми. Не може да се пишат измислици за религиозни фигури. Напрeжението вече е много високо и няма начин да предвидим какво може да се случи, ако филмът тръгне по кината".

В изявление от името на групата бе добавено: "Шифърът на Леонардо е обида за нас, защото се опитва да подкопава основите на нашата религия". Протестът е втори за последните няколко дни след като във вторник, пак в Мумбай стотици привърженици на CSF палеха копия от книгата на Дан Браун пред местна църква.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.