Ветеран съди Мур за „Фаренхайт 9/11

04.06.2006 г.
Ветеран съди Мур за „Фаренхайт 9/11”Ветеран от американската армия е завел дело за $85 милиона срещу кинодокументалиста-носител на Оскар, Майкъл Мур, за фалшифициране на образа му във „Фаренхайт 9/11”.

Сержант Питър Деймън от Масачусетс, загубил и двете си ръце в Иракската война, твърди, че филмът му е причинил "загуба на репутацията, емоционален стрес, срам и лично унижение", след като в него е показана част от интервю, което той е дал за Нощните новини на NBC. Деймън твърди, че начинът, по който Мур е премонтирал интервюто, го е направил да изглежда настроен антивоенно, като го е показал като човек, който "се оплаква и протестира срещу военните усилия", докато в действителност той се оплаквал единствено от мъчителната болка от раните си.

Деймън ще търси възмездяване на нанесените му щети чрез съда в Съфолк , Масачусетс и защото Мур изобщо не го е питал дали е съгласен да използва интервюто, дадено пред NBC. Освен това ветеранът-военен инвалид държи да се знае, че той „подкрепя президента Джордж Буш и военните действия, които страната му предприема и няма да остави лъжите на Мур да му се разминат".

Адвокатът на Деймън , Денис Линч, допълни, "Клиентът ми е разстроен, защото винаги се е чувствал войник и патриот и е подкрепял политиката на САЩ, а във филма на Мур е показан по точно обратния начин".

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.