На кино в края на лятото

06.09.2006 г.
На кино в края на лятотоФилмовият септември започва доста обещаващо с “Жената от водата”, но това може би ще го оценят само почитателите на приказки и верните фенове на паранормалните “трепети” на М. Найт Шиамалан.

Останалите могат да се отдадат на чиста проба забавление, било то с романтичен уклон в “Джон Тъкър трябва да умре”, където няколко тинейджърки замислят краха на училищния мачо, било с доста насилие - “Огън в кръвта”, в който в екшън кресчендо Джейсън Стейтъм си търси всякакви източници на адреналин, защото иначе...

Ако екшънът е вашата слабост, сега е моментът да се възползвате. Септември ще ви предложи първо криминалният “Маями Вайс”, в който Колин Фарел и Джейми Фокс гонят наркотрафиканти от Маями до Куба; после комиксовият “Моята супер бивша”, където Ума Търман се оказва не просто тиха вода и не само изоставено гадже, но преди всичко супержена, която натръшква неверни мъже; и накрая “The Guardian”, в който Кевин Костнър от бреговата охрана учи плувеща Аштън Къчър на героизъм и саможертва. Е, дотук с екшъна.
След податките за трилър на “Маями Вайс”, можете да го почувствате напълно само със “Стражът”, в който половин дузина кинозвезди преследват Майкъл Дъглас в ролята на специален агент навлякъл си гнева на вишестоящите, защото (какво изненада!) има връзка с Първата дама на САЩ.

Ако предпочитате нещо по-несериозно, на линия са комедии с двама от най-котиращите се в момента американски “клоуни”. Докато Джак Блек се прави на шут като мексиканец отдаден на добри дела и на някаква местна спортна борба в “Начо Либре”, Адам Сандлър открива мечтата на всеки мъж – универсалното дистанционно, което действа и на хора в “Щрак”
Както обикновено в навечерието на новата учебна година можете да гледате две-три анимации, и въпреки че “През плета” е наистина забавен, не пропускайте “Къща-чудовище”, който почти на ръба с жанра ужаси ще ви представи разбесняла се... къща.

Странната птица през септември е една музикална, почти биографична драма, заредена с доста откачена визия и с не по-малко шеметни лафове, под показателното заглавие “Всичко се прее...цака, Пийт Тонг”.
И все пак, гледайте “Жената от водата”, пък останалото е по ваш избор.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.