VIP гости уважиха първата холивудска премиера в България

21.09.2006 г.
VIP гости уважиха първата холивудска премиера в БългарияКуп известни личности, сред които Надежда Захариева, Данчо Караджов, Румен Бояджиев, Руши Виденлиев, Теди Кацарова, Ивет Лалова, и много фенове на осмата муза, бяха сред гостите на официалната премиера на най-новия български филм „Бунтът на L.

В комплекса „Арена Младост” дойдоха над 400 почитатели на българското кино, които бяха свидетели на първата „холивудска” кино премиера в България, която се състоя вчера.

Мощни прожектори, червени пътеки и десетки светкавици от фотоапарати посрещаха гостите. Стартът по кината на най-новия български филм беше уникален за страната. Съзвездието от актьори в „Бунтът на L.” предварително гарантира успеха на неговата премиера, която следваше сценария на големите филмови събития в Холивуд.

Всички, които посетиха ВИП прожекцията на „Бунтът на L.” получиха фланелки с автографи на актьорите: любимецът на младите ДЕО (Лорис), Дичо Христов – ДИЧО, Христо Гърбов, Фани Коларова. Публиката аплодира бурно и изпълненията на Валентин Танев, Валентин Ганев и Димитър Рачков. Сценарист и режисьор на лентата е Киран Коларов.

За „Бунтът на L.” Киран Коларов е вдъхновен от реалната житейска история на свой приятел.

В нощта на абитуриентския бал гордостта на английската гимназия Лорис прави опит за бягство на Запад, но е предаден и заловен. Подведен като политически престъпник, Лорис е осъден. Годината е 1986-та. В затвора лозунгът, изписан с червени букви на стената, влиза в действие: “Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!”. Издевателството, цинизмът и физическото насилие превръщат талантливия младеж в безучастен и хладнокръвен наблюдател. Пада берлинската стена. Лорис е амнистиран. Вече свободен, но отчужден и безразличен към света, той е въвлечен в ролята на поръчков изпълнител. В отчаяното си бягство от действителността Лорис започва да отмъщава за погубения си живот и така тръгва към собственото си унищожение.
Саундтракът към филма е на Д 2 и ДЕО. Лентата се разпространява от Про филмс.

Продукцията беше посрещната с много овации и на 27-мия филмов фестивал „Златната роза”, а забележителното актьорско изпълнение на ДЕО (Лорис) е отличено с почетна диплома от журито на фестивала.

Филмът тръгва по кината едновременно в София и Благоевград, а от 29 септември и в Пловдив и Велико Търново.
Copyright © 2024 Dir.bg.