Любопитно за „Деца от восък

30.01.2007 г.
Любопитно за „Деца от восък”• „Деца от восък” е вдъхновен от филмовата класика „М” на прочутия Фриц Ланг от 1931 г.

• Менахем Голем е продуцент на стотици филми (всъщност 201), режисьор на 44 и сценарист или съсценарист на 30. Сред тях има доста успешни екшъни, като „Кобра”, „Нинджа”, „Смъртоносно желание 2”, „10 минути до полунощ”, „Изчезнал по време на акция”, „Американски нинджа”, „Рудниците на цар Соломон”, с участието на звезди на жанра като Силвестър Сталоун, Чарлс Бронсън, Франко Неро, Чък Норис, Майкъл Дудиков. Продуцирал е и филми със сериозни художествени качества като „Влакът-беглец” и „Любовниците на Мария”, „Крал Лир” - на режисьори като Андрей Кончаловски и Жан-Люк Годар.

• Известният с това, че държи да участва активно във всеки аспект на правенето на филмите си продуцент Голан бурно изразявал одобрението или неодобрението си и в един момент дори пожелал режисьорът Иван Ничев да се разболее, за да може лично да завърши снимките. Но не му провървяло. За да работи на спокойствие, режисьорът приел Голан да режисира втория екип. Но Иван Ничев признава, че няма по-разумен и справедлив съдник от Менахем Голан.

• Звездата на филма, Арманд Асанте, прекарал 40 снимачни дни в България. В един от малкото си почивни дни Асанте посетил Пловдив и останал влюбен в стария град. Една нощ дори звъннал на Иван Ничев, за да сподели възторга си от Пловдив: „Непременно трябва да снимаме тук! Градът е невероятен!”.

• След края на снимките Асанте, който се оказал изключителен професионалист, но и много сърдечен човек, трогнал всички от екипа с един незабравим жест. Всеки от над стоте души, работили на снимачната площадка, получил послание с лично посвещение от Арманд Асанте.

• Ролята на серийния убиец в „Деца от восък” се оказа дългогодишна мечта на немския актьор Удо Кир, а любимият му филм – „М”.

• Домът на серийния убиец, чиято роля изпълнява Кир, е една интересна в архитектурно отношение сграда в парка на Селскостопанската академия. След декорирането й тя се превърнала в стилна немска вила.

• При снимането на епизода със залавянето на убиеца на турските деца от разгневените им роднини, събраните статисти били повече от 200. Сцената била изключително важна, в нея нямало място за вяли имитации на гняв... След поредния дубъл асистентите на режисьора Радой Николов и Игор Велчевски започнали яростно да убеждават участниците какво точно трябва да направят. При следващия дубъл статистите се нахвърлили като обезумели с юмруци върху крехкия като физика Удо, забравили, че той е само актьорът, играещ убиеца... А после имало извинения.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.