Кой сътвори филма "Теория на конспирацията"

Кой сътвори филма Режисьорът и копродуцент РИЧАРД ДОНЪР започва кариерата си като режисьор в телевизията, първо с адаптации на театрални постановки, а след това с редица успешни сериали, между които "Зоната на здрача", "Беглецът", "The Man From U.N.C.L.E.", "The Wild Wild West", "The F.B.I." и "Cannon", както и пилотните филми на сериалите "Wanted: Dead or Alive", "Коджак" и "Bronk". Сред филмите, които е режисирал, са хит-трилърът "The Omen" (1976), "Супермен" (1978), "Inside Moves" (1980), "Играчката", "Ladyhawke" (1985) и "Дяволчетата" (който и продуцира съвместно със Стивън Спилбърг), "Смъртоносно оръжие", "Scrooged" (1988), "Смъртоносно оръжие 2" (чиито приходи надхвърлят тези от първия филм) "Radio Flyer" (1992), "Смъртоносно оръжие 3" (който надхвърля приходите на предишните две серии), "Маверик", където си партнират Мел Гибсън, Джоди Фостър и Джеймс Гарнър, и "Атентатори". Донър от време на време режисира епизоди на изключително популярния сериал на HBO "Разкази от криптата" и е негов изпълнителен продуцент заедно с Джоуел Силвър, Дейвид Гайлър, Уолтър Хил и Робърт Земекис. Той е и изпълнителен продуцент на филмите на “Warner Bros.” "The Lost Boys" (1987, реж. Джоуел Шумахер) и трите части на "Волният Уили".
Продуцентът ДЖОУЕЛ СИЛВЪР е един от най-преуспелите продуценти в киноиндустрията днес. Общият сбор от приходите на филмите му надхвърля 2 милиарда долара. Като броим и миналогодишната премиера на "Извънредно решение" с Кърт Ръсел и Стивън Сегал, 11 от филмите на Силвър са спечелили приходи от световно разпространение, надхвърлящи 100 млн. долара. Силвър започва кариерата си в "Lawrence Gordon Productions", където не след дълго се издига до президент на поделението за игрални филми. Той е асоцииран продуцент на "The Warriors" (1979, реж. Уолтър Хил) и заедно с Гордън продуцира "48 часа", "Улици в огън" и "Милионите на Брустър". Първата независима продукция на Силвър, произведена от неговата компания "Silver Pictures", е "Commando" (1985, реж. Марк Лестър), последван от "Jumpin' Jack Flash" (1986, реж. Пени Маршъл) и "Predator" (1987, реж. Джон Мактирнън). По нататък Силвър продуцира (заедно с Ричард Донър) трите части на "Смъртоносно оръжие" (и трите са режисирани от Донър), както и "Умирай трудно", "Умирай трудно 2", "Последният бойскаут", "Разрушителят", "Генерално пълномощно", "Ричи Рич", "Атентатори" (заедно с Донър, който е и режисьор на филма) и "Честна игра". Силвър е и изпълнителен продуцент, съвместно с Ричард Донър, на два игрални филма по тв-сериала "Разкази от криптата" - "Рицарят на злото" и "Bordello of Blood" (1996). Наскоро “Silver Pictures” продуцира "Ние сме баща ти" с участието на Робин Уилямс и Били Кристъл, режисиран от Айвън Райтман, а в момента завършва снимките на "Midnight in the Garden of Good and Evil" по бестселъра на Джон Беренд, режисиран от Клинт Истуд.
Сценаристът БРАЙЪН ХЕЛГЕЛАНД е родом от Бедфорд, Масачузетс и преди се е занимавал с търговски риболов. Променил посоката на кариерата си "след една мощна буря в морето в Деня на благодарността през 1985 г.", като скоро след това започва да пише сценарии на филми. След преместването си в Лос Анжелис през 1986 г. сред изявите на Хелгеланд като сценарист са хитовия филм на ужасите "Nightmare on Elm Street IV: The Dream Master" (1988, реж. Рени Харлин) и два други подобни: "976-Evil" (1988, реж. Робърт Енглунд) и "Highway to Hell" (1992, реж. Ате де Йонг). Той е и съсценарист на екшън-трилъра "Атентатори", адаптира за екран популярната криминална сага на Джеймс Елрой "L.A. Confidential" с Ким Бейсинджър, Кевин Спейси и Дани Де Вито, и автор на сценария на "The Postman" с участието и под режисурата на Кевин Костнър.
Композиторът КАРТЪР БЪРУЕЛ е автор на музиката към всички филми на братя Коен - "Фарго", "Генерално пълномощно", "Бартън Финк", "Miller's Crossing" (1990), "Raising Arizona" (1987) и "Blood Simple" (1984). Освен това е работил четири пъти с Майкъл Кейтън-Джоунс във филмите "Jackal" (предстояща премиера), "Роб Рой", "Животът на това момче" и "Д-р Холивуд"; и три пъти с Джеймс Фоли - "Камерата", "Fear" (1996) и "Two Bits" (1995). Другите му изяви в киното включват "Апартаментът на Джо", "Лоша компания", "Два милиона бакшиш", "Въздухари", "Светът на Уейн 2", "Мочурища". Той е и автор на музиката към предстоящите премиери "The Spanish Prisoner", режисиран от Дейвид Мамет, "Assassin (s)", режисиран от Матийо Касовиц, и "Picture Perfect", режисиран от Глен Гордън Карон. Изявите му за телевизията включват два популярни тв-филма за HBO: "Вируси" и "The Celluloid Closet" (1996, реж. Робърт Епстайн и Джефри Фридман).
Copyright © 2024 Dir.bg.