Любопитно за „Кaтo рокерите

15.04.2007 г.
Любопитно за „Кaтo рокерите”• В първите варианти на сценария ставало дума за HELLS ANGELS, но името на бандата впоследствие било променено на DEL FUEGOS, след като прочутите „Ангели от ада” предупредили, че ще съдят компанията Disney.

• По времето на „Волният ездач” да потеглиш с мотоциклет в неизвестна посока е било върховен и едва ли не незаконен бунтовен акт. Днес обаче средният мотоциклетист е доста различен — най-често това е мъж от богатите предградия, който през уикенда обикаля около града!

• Сценаристът Коупланд бил запленен бил от новата субкултура на мъжете, които носят костюми и работят в офиси през седмицата, а през уикенда навличат кожените доспехи и яхат своя „Харли”.

• По учудващо съвпадение бащата на режисьора Бекър също бил дългогодишен фен на „Харли” и предприел пътуване доста подобно на това на Тим Алън, Джон Траволта, Мартин Лорънс и Уилям Х. Мейси – в периода, когато преминавал през нещо като криза на средната възраст. Той бил баптистски свещеник, но един ден заминал за Лос Анджелис, купил си „Харли”, пробил си ухото и си вързал бандана с череп! След което заминал с няколко приятели на двуседмична обиколка из страната.

• В бара на байкърската банда Del Fuegos от филма са снимани още сцени от “Самотния рейнджър”, “Силверадо”, “Млади стрелци”, “Уайът Ърп”, и други.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.