" Карибски пирати: На края на светa" срещу "Спайдърмен 3"

19.05.2007 г.
На 23 май (сряда, а не петък, както обикновено) е премиерата по света и у нас на вероятно най-очакваното кинозаглавие това лято – „Карибски пирати: На края на света”. Вече е традиция през май Холивуд да пуска най-силните си заглавия в борбата за интереса на кинозрителите. Първи в началото на месеца беше „Спайдърмен 3”.

Както се очакваше, третото приключение на човека-паяк се оказа достатъчно интересно, че да надхвърли с близо 80 милиона най-голямата сума, спечелена досега от филм в премиерния му уикенд. Рекордът на „Star Wars: Отмъщението на ситите” от 303 милиона вече е надминат от 381-те милиона на „Спайдърмен 3”.

На хоризонта обаче се задава тежко въоръженото със специални ефекти трето приключение „Карибски пирати: На края на света”. Аналитиците на пазара имат сериозни основания да прогнозират, че Джони Деп и компания ще поставят нови рекорди. Първият филм от пиратската трилогия стартира с 46 млн. в премиерния си уикенд, а общите му приходи надхвърлиха $653 млн.

Втората пиратска лента „Сандъкът на мъртвеца” събра само от първия си уикенд 135 млн., а окончателните приходи от световното му шествие по кината надхвърлиха 1 милиард долара! С което изпревари значително прекия си конкурент „Спайдърмен 2”, който въпреки по-силния си старт като цяло стигна „само” до 783 млн.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.