Пиратите минаха 400 милиона!!!!

01.06.2007 г.
Пиратите минаха 400 милиона!!!!Всичко започна с „Черната перла”, но тогава надали някой в Disney е предполагал, че ще се стигне до трета част, която ще събере над 400 милиона долара в премиерния си уикенд... повече отколкото е изкарвал в първите си дни всеки друг филм в историята на киното.

В Северна Америка третото пиратско приключение на Джони Деп с лекота оглави класациите в конкуренция със също така високобюджетни продължения - „Шрек Трети” и „Спайдърмен 3”. „Bug”, новият хорър с Ашли Джъд, не възбуди особен интерес в публиката, но независимата комедия с Кери Ръсел „Waitress” се представи неочаквано добре и се изкачи на пето място. Като цяло зрителите в Северна Америка похарчиха през уикенда $244 милиона за билети, което е най-добрият резултат в индустрията за уикенда, в който се пада Денят на ветераните.

У нас с приходи от 315 625 лв. за премиерния си уикенд „Карибски пирати: На края на света” изпревари блокбъстъри като „300”, „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля” и „Матрицата: Презареждане” и се нареди на второ място в класацията за всички времена, като шампионът „Star Wars: Епизод 3” все още остава недостижим.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.