Завърши графити турнирът по повод предстоящата световна премиера на филма Трансформърс!

05.07.2007 г.
Завърши графити турнирът по повод предстоящата световна премиера на филма Трансформърс!Завърши специалният Hi-Tech графити турнир, организиран по повод  предстоящата световна премиера на филма Трансфоpмърс, която е на 06 юли 2007 г. На 2, 3 юли графити артисти от цялата страна имаха възможност да участват в уникалното арт събитие,  вдъхновено от филма Трансформърс.

На огражденията до паметника на съветската армия, на метална площ от близо 40 квадрата,  по продължението на бул. Левски, точно срещу столичния клуб Ялта, оживяха някои от трансформърите от едноименния филм на режисьора Майкъл Бей и продуцента Стивън Спилбърг. В продължение на 2 дни, едни от най-добрите графити артисти, вдъхновени от грандиозния блокбастър, „съживяваха” високотехнологичните герои от Трансформърс. На финала, специално подбрано жури оцени творбите на най-добрите. Първото място бе поделено между двамата най-добри майстори на графитите: ESTEO и  DILOM, втори в турнира стана NASTE. Победителите получиха за награди – три изключителни трансформъри, предоставени от HASBRO. За останалите майстори на логото и други важни детайли имаше поощрителни награди, а именно: книги, посветенин на графити изкуството и още от атрактивните трансформъри.

Сред членовете на журито са: Павел Иванов – Маркетинг директор в Еон, представител на Hasbro за България,  Венци Занков - художник, Антон Хекимян - журналист от bTV, Мартин Тодоров - журналист от Дир.бг и и Валери Маринов – най-големият фен на Трансформърс в България.

Всички графити са публикувани в блога на Прооптики http://prooptiki.dir.bg/_wm/library/?df=309733. Там можете да намерите и снимки с висока резолюция.

Организатори: Прооптики България и Бригада ББМ
С любезното съдействие на: EON Entertainment
А ето и повече информация за филма:
ТРАНСФОРМЪРС (TRANSFORMERS)

режисьор: Майкъл Бей
сценаристи: Роберто Орци и Алекс Кърцман
продуценти: Стивън Спилбърг, Том ДеСанто, Лоренцо ди Бонавентура
в ролите: Шая Лебоф, Меган Фокс, Джош Дюамел, Ричард Тейлър
Това лято планетата ни ще посрещне най-голямото си предизвикателство, когато две високотехнологични извънземни раси - роботи, умеещи да се трансформират в най-обикновени предмети и превозни средства - направят Земята арена за своята последна битка.
Докато силите на злото търсят ключа към абсолютната власт, единствената надежда на планетата ни е в ръцете на младия Сам Уитуики. Един ден момчето отива с баща си, за да избере първата си кола, без да подозира какво значение ще има изборът му. Може би наистина е вярно, че колата избира шофьора си...
Студио: Paramount
Жанр: научнофантастичен екшън
Copyright © 2024 Dir.bg.