В кината през юли

09.07.2007 г.
В кината през юлиБезспорната черешка на юлския кинорепертоар ще бъде “Хари Потър и Орденът на феникса”, но междувременно “Трансформърс” вдигнаха високо лентата на филмовото забавление.

Казват, че петото издание на приключенията на Хари Потър е по-различно от досегашните екранизации. Самият изпълнител на ролята на Хари, Даниъл Радклиф, твърди, че това е най-мрачният от епизодите, защото се занимава главно с душевните терзания и мрака в съзнанието на подрастващия магьосник.

Трансформърс” също е своеобразна екранизация – по нашумяла анимационна поредица. Майсторът на екшъна Майкъл Бей е загърбил дълбокомислените послания, създавайки едно развлечение за малки и големи, в което са замесени добри и лоши роботи, уплашени хора, герои и чудесни проблясъци на чувство за хумор.

Сред останалите предложения, които ви очакват в кината през юли, са две анимации: “Всички на сърф” и “Семейство Симпсън: Филмът”, които стават и за пораснали деца, както и два филма на ужасите - “28 седмици по-късно”, продължение на филма на Дани Бойл, и “Хотелът на ужасите 2”, също продължение, което си е намерило нов кървав хостел, при това с българско участие.

Остава трилърът “Дистърбия”, който напомня за някои от похватите на Хичкок, а сериозните филми този месец са “Alpha Dog” и “Мъж на годината”. Първият е тип наркодрама по действителен случай и освен добра драматургия може да се похвали с успешна екранна изява на Джъстин Тимбърлейк.

Мъж на годинатa” е за всички почитатели на киното на Бари Левинсън, които тъгуват за стила му от “Да разлаем кучетата”. Филмовият репертоар има нужда от политическа сатира с иронични забележки и участието на един позабравен Робин Уилямс – колкото смешен, толкова и ефикасен в ролята на комик със собствено шоу, избран за президент на САЩ. Приятно гледане!

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.