Хари Потър и Орденът на феникса” - завръщането на Волдемор

13.07.2007 г.
“Хари Потър и Орденът на феникса” - завръщането на ВолдеморХари Потър и Орденът на феникса” е петата част от сагата за момчето магьосник. Мнозина смятат, че това е ключовият епизод от историята, защото бележи завръщането на зловещия Волдемор и повратната точка, след която  приказката пристъпва прага на трагедията. Филмът е мрачно навлизане и в света на душевните терзания на Хари.

Като част от подготовката си за ролята актьорът Даниъл Радклиф е посещавал психотерапевт, за да се опита да разбере това, което изпитва Хари след събитията от четвъртата част “Огненият бокал” - в началото на петата си година в Хогуортс тинейджърът чувства вина, така нареченият “синдром на оцелелия”, за смъртта на Седрик Дигъри...

В началото на продукционния период за режисьор на “Орденът на феникса” се спрягат имената на индийката Мира Наир и французина Жан-Пиер Жьоне, които отказват предложението. В крайна сметка позицията приема англичанин. Дейвд Иейтс е снимал доста за британската телевизия и е истински фен на Хари Потър.

Известен е с това, че обгражда персонажите си с човечност и съчувствие. “От четиринайсетгодишен си мечтая да снимам суперпродукция от този тип”, споделя режисьора. “Новак” в поредицата е и сценаристът Майкъл Голденбърг (“Контакт”, “Питър Пан”), наследил Стийв Кловис, който беше автор на първите четири сценария.

Някои от новите попълнения сред актьорите са Хелена Бонъм Картър в ролята на смъртожадната Белатрикс Лестранж, Имелда Стонтън като новата учителка по Защита от черните изкуства Долорес Ъмбридж и 15-годишната ирландка Ивана Линч – избрана след грандиозен кастинг - като саможивата ученичка Луна Лъвгуд.

Както може да се очаква основните участници в сагата са същите, макар и малко пораснали, що се отнася до хлапетата. Същевременно световната премиера на филма “Хари Потър и Орденът на феникса” почти съвпада с излизането на последната, седма книга от поредицата - “Harry Potter and the Deathly Hallows”, където упорито се говори, че някой от главните герои умира... Дано разбулването на мистерията не ни развали удоволствието от очакването на филма!

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.