Любопитно за „Ултиматумът на Борн

11.08.2007 г.
Любопитно за „Ултиматумът на Борн”По време на една от сцените в нюйоркския офис на ЦРУ, на един от компютърните монитори се вижда снимка на Доналд Ръмсфелд.

В „Ултиматумът на Борн” - продължение на „Самоличността на Борн” и „Превъзходството на Борн”, които заедно спечелиха повече от $500 милиона в боксофиса и продадоха почти в 20-милионен тираж на DVD в Северна Америка, Мат Деймън се завръща като отлично подготвения наемен убиец Джейсън Борн.

Режисьорът на филма (както и на „Превъзходството на Борн”), Пол Грийнграс, бе номиниран за Оскар за предишния си филм – ”Полет 93”.

В първия филм Джейсън Борн се опитва да си спомни кой е той, във втория – да отмъсти за това, което му е сторено, а в третия той вече знае всичко и никой не може да го спре.

Освен Мат Деймън, в третия филм за приключенията на Борн играят отново Джулия Стайлс и трикратно номинираната за Оскар, Джоан Алън. Новите имена на новите актьори са Дейвид

Стратeърн („Лека нощ и късмет”, „Пропукване”), Скот Глен („Мълчанието на агнетата”, „Тренировъчен ден”), Пади Консидайн („Горещи палки”, „В Америка”), Едгар Рамирес („Домино”)  и петкратно номинираният за Оскар Албърт Фини („Ерин Брокович”, „Голяма риба”).

Също като Лъдлъм – авторът на книгите за Борн, режисьорът на филма Грийнграс има познания по тъмния свят на шпионажа. През 1987, бе съавтор на Питър Райт, в спомените на бившия   високопоставен агент на MI5. Тогава британското правителство се опита да забрани книгата "Ловец на шпиони", но тя се превърна в световен бестселър. Познанията на Грийнграс по дейсвителния свят на шпионажа му дават предимство пред другите кандидати за режисьори на филмите за Борн.

Приключенията на Борн се развиват по целия свят от Лондон до Мадрид и Tанжер, от Париж до Москва и Ню Йорк. "Исках съвременна среда и ми хареса идеята да обединя Лондон, Мадрид и Ню Йорк", казва Грийнграс. "Освен това имаме сцени в Москва и Танжер".

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.