Гилиъм поднови снимките на “Човекът, който уби Дон Кихот

10. 08. 2008 г.
Гилиъм поднови снимките на “Човекът, който уби Дон Кихот”След като по финансови (и не само) съображения беше принуден да изостави снимките на “Човекът, който уби Дон Кихот” преди няколко години, Тери Гилиъм наскоро обяви възраждането на екранизацията си по Сервантес и сега очаква единствено Джони Деп да се освободи от ангажиментите си, за да стартира подновяването на снимките.

През 2002 г. се появи документалният “Изгубен в Ла Манча”, който проследяваше развитието на проекта (отнело 10 години) и първите снимачни дни на любимия филм на Гилиъм. Днес сценарият е пренаписан изцяло и нито една от вече заснетите сцени няма да бъде използвана.

Снимките са предвидени за следващата година и трябва да започнат преди началото на лятото. За момента не се коментира дали Жан Рошфор и Ванеса Паради ще се върнат на снимачната площадка.

Междувременно, феновете на Тери Гилиъм очакват с нетърпение премиерата на “Сделката на доктор Парнасъс”, в който Хийт Леджър изигра последната си роля, Джони Деп дойде да довърши работата му, а Джуд Лоу и Колин Фарел партнираха и на двамата.
Copyright © 2024 Dir.bg.