Робърт Де Ниро търси сценарий за филм като "Красив ум"

Робърт Де Ниро търси сценарий за филм като Робърт Де Ниро кани сценаристи с интереси в областта на науката да изпратят свои ръкописи до продуцентската му компания "Трибека Филмс". Заедно с Фондацията на Алфред Слоун тя ще финансира програма за продуциране на филм с научна или технологична тематика. Накратко, търси се следващия "Красив ум", "Мементо" или "Добрият Уил Хънтинг", както обясни изпълнителният директор на фондацията Дарън Уебър.

Сценаристите трябва да завъртят сюжета около един водещ художествен образ - учен, математик или инженер. Въпреки изискването сценарият да бъде с научна или технологична тематика, научна фантастика няма да се приема.

В крайния етап на конкурса ще участват проектите на двама писатели. Те ще получат средства и помощ от експерти (кинодейци и учени), с които да доразвият идеите си в професионални сценарии. Накрая един от тези сценарии ще бъде избран, а събитието ще се състои по време на Филмовия фестивал на "Трибека" през 2003 г. Дебютът на филма, който ще бъде създаден по него, се планира за фестивала през 2004 г.

Всеки проект, който участва в конкурса, трябва да е комплект от пълен сценарий, кратък обзор до две страници и резюме за автора. Крайният срок за получаването е 1 ноември, а адресът, който е достъпен и за вас е:

Tribeca Film Institute,
375 Greenwich St.,
New York, NY 10013,
Attention: Tribeca/Sloan Film Program.
Copyright © 2024 Dir.bg.