Бляскава светска премиера на новия български филм „Прогноза

16.04.2009 г.
Бляскава светска премиера на новия български филм „Прогноза”На 14.04.2009 в кино „Арена”- Запад се състоя кино премиерата на новия български филм „Прогноза” на режисьора Зорница София. Един любовна история със съвременно звучене и балкански пулс, емоционален драматизъм и най-важното – хепи енд. По време на филмовия фестивал в Манхайм, кинотворбата е цитирана в германската преса с определението „ оптимистичен реализъм”. След филма „Мила от Марс”, талантливата Зорница София поднесе на българската аудитория една многопластова творба с реалистични съвремени персонажи, които въпреки, че разговарят на различни балкански езици, се разбират безпроблемно. Парадокса е, че когато започва „войната” започват да говорят на английски.

Прожекцията на филма премина в препълнен салон с приятели и почитатели на българското кино. Цяла плеяда от популярни личности преминаха по червения килим в очакване на новото предизвикателство, отправено им от младия и енергичен екип на „Прогноза”.

В обективите на камерите и фотоапаратите на представители на различни медии, дошли да отразят събитието, попаднаха: Людмил Стайков, Дейвид Варод, Деси Тенекеджиева, Явор Гърдев, Стефан Вълдобрев, Георги Лозанов, Йордан и Ева Соколови, Милен Цветков с дъщеря си, Лора Крумова, Лора Караджова, Орлин от Кафе и много други големи имена не само от света на  българското кино, но и от театъра, музиката и политическия живот. На събитието присъстваше г-жа Йорданка Фaндъкова, а столичният кмет Бойко Борисов изпрати огромен букет цветя. Да бъдат с колегите си в този така важен за тях ден бяха и младите актьори от Народния Театър: Елена Петрова, Деян Донков, Владо Карамазов, Ана Пападополу и др.

Няма как да пропуснем и присъствието на популярни водещи и журналисти, дошли да окажат искрената си подкрепа към младия екип на филма „Прогноза”,  решил да прави стойностно кино във време на световна финансова криза. Филмът е създаден от продуцентската къща „ Булгар Бийтс”, които работиха самоотвержено рамо до рамо с NESCAFE Frappe и Nestle Icecream

Всички гости на премиерата бяха вежливо посрещнати от водещия на червения килим Драгомир Симеонов, който поддържаше висок градус на настроение по време на партито, организирано от A TEAM. След като прекрачиха прага на „Арена”, преди започването на филма, гостите бяха посрещнати от красиви момичета с чаша от новото ирландско уиски Clontarf,  предразполагащо към екстремните емоции във филма „Прогноза”.

Звездите на вечерта Теодора Духовникова, Юлиан Вергов, Стефан Щерев и Део предизвикаха истински фурор с атрактивното си пристигане на червения килим и веднага бяха наобиколени от приятели, репортери и почитатели. Появяването на Део определено беше изненада за мнозина, които не очакваха, че той ще излезе от къщата на „Вип Брадър” и ще вземе участие в празника. А Стефан Щерев и Юлиан Вергов, облечен в шотладска поличка, пристигнаха със ТИР, клаксона на който се чу отвъд Люлин!
Copyright © 2024 Dir.bg.