Аутоботи срещу Десептикони в битка за Земята

27.06.2009 г.
Аутоботи срещу Десептикони в битка за ЗемятаОбикновено продължението на успешен блокбъстър не успява да надмине първия филм в качествено отношение и точно такава е съдбата на “Трансформърс: Отмъщението“. Макар и да е зрелищен и адски ефектен, вторият филм за Трансформърите с нищо не успява да ни изненада. Е, не можем да кажем, че разочарова, поне децата, но - да гледат и да кажат. Героите са си същите - Сам, Микаела и добродушните аутоботи. Животът привидно върви нормално - Сам отива в колеж, запознава се с новите си съквартиранти и сексапилните колежки и изглежда се е отказал от извънземните си приятели.

Оказва се обаче, че Десептиконите отново предприемат атака, този път за спасението на Мегатрон. Те искат да си върнат силите и единствено Оптимус Прайм, Близнаците, Сам и гаджето му могат да ги спрат. Ще го сторят с ожесточени битки, от които вместо кръв хвърчат искри, а бензинът замества сълзите. Шая ЛеБоф не е мръднал за две години, а Меган Фокс изглежда още по-кукленски в сравнение с образа си в първия “Трансформърс“, и то заради очевидния допълнителен силикон в устните й. За сметка на това добрите аутоботи са все така симпатични, смели и по човешки чувствителни.

Детайлното им преобразуване от коли и самолети в роботи и обратно е все така интензивно. А ключовата роля на Джон Туртуро е дори свежа и забавна. Но това не стига да запълни някои празноти, които за съжаление не могат да не бъдат уловени дори от непрофесионални зрители. Жалкото е, че “Трансформърс: Отмъщението“ на режисьора Майкъл Бей е скучноват; като прибавим и убийственото му времетраене от два часа и половина, може да се окаже изпитание за по-нетърпеливите зрители.

Е, и първото заглавие бе “едва“ 144 минути, но беше първо, освен това по-интересно. Сега някои от ситуациите, които би трябвало да разсмиват аудиторията, изглеждат като залепени за сюжета. Сякаш са изкуствено поставени като оазис насред почти безкрайната пустиня от екшън. Но както твърдят, такъв е жанрът. Ако не подходите със скептицизъм, а с по-обемна кутия с пуканки, може би ще изпитате удоволствие от “Трансформърс: Отмъщението“.

Ако пък твърдо не симпатизирате на жанра, недейте дори да се пробвате да го гледате, едва ли ще го заобичате след точно този филм.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.