Домакиня избива с лекота квартални хулигани

28.06.2009 г.
Домакиня избива с лекота квартални хулиганиС цялото ни уважение към Ким Бейсинджър ще заявим, че новият й филм е катастрофално глупав. “Опасна жертва“ е жалък опит за психотрилър, с тромав сюжет и слаба актьорска игра. И още нещо - това е режисьорският дебют на Сюзън Монтфорд. Слава Богу, че първите филми не винаги дават вярна представа за авторите си, защото ако е така, то г-жа Монтфорд си е направо за оплакване. Красивата Бейсинджър е в ролята на Дела. Тя е майка на момченце и момиченце близнаци и по цял ден си стои у дома, за да се грижи за тях. Мъжът й обаче се държи зле с нея и това натоварва сериозно крехката й психика.

Но в навечерието на Коледа ще дойде съдбоносен момент, когато тя ще иде до местния мол, за да купи опаковъчна хартия (!) и животът й завинаги ще се промени. Дела се спречква с най-безскрупулните хулиганчета в квартала, които я погват с колата. Това се случва в първите двайсетина минути. Следва един час преследване сред гори, строежи и рекички. В тези шейсет минути има много тичане, близки планове на актрисата и сенките на преследвачите.

Има и доста кръв, но за радост нейната е най-малко. Любимият ни момент е когато Дела се удря с колата и разбира, че трябва да продължи да бяга от лошите пеша. Паникьосана, блондинката решава да вземе със себе си единствено металното куфарче с инструментите от багажника. Всяка крачка с него е съпроводена от съответното дрънчене - а тя тича ли тича, издавайки постоянни издайнически звуци.

Не особено уместно решение, бихте си казали вие. Но ние ще ви кажем, че грешите, защото именно инструментите в това куфарче Дела ще използва като най-смъртоносните оръжия, за които се сещате. Нищо че непрекъснато издават местонахождението й. А финалът - той е върхът на филмовата мисъл и ще го запазим в тайна. Така удоволствието ви от гледането ще е пълно, ако изобщо решите да рискувате с този филм.
Copyright © 2024 Dir.bg.