"Музикалното кино" съвършен синтез между изкуствата

04.08.2009 г.
Кой би си помислил преди повече от 100 години, че чернобялото документиране на събития ще се промени в толкова различни посоки, че да пресъздава на екрана всякакви истории и емоции с най-разнообразни средства.

Мюзикълът е едно от най-впечатляващите, вдъхновяващи, разтоварващи преживявания – предимството да го видиш на кино е, че може да повториш, и потретиш… и така – колкото ти душа иска!

Арт Фест и Домът на киното предлагат на киноманите един прекрасен летен експеримент – селекция от 72 кинотворби, които със сигурност ще докоснат душата на всеки, влюбен в киното и музиката!

Между 7 август и 17 септември, само в Дома на киното филмите ще бъдат представени в 6 раздела – Ах, този мюзикъл, Документални музикални филми, На кино като на концерт, Музикални биографии, Страхотни саундтраци и Класиката.

Сред заглавията са „Блясък” на Скот Хикс, „Кастингът” на Ричард Атънбъро, „Мечтателки” на Бил Кондън, „Невести и предразсъдъци” на Гуриндер Чада, „Птицата” на Клинт Истуд, „Пинк Флойд: Стената” на Алън Паркър, „Плешивото куче” на Дьорд Сомяш, „Куийн” в Будапеща” на Янош Жомбояй, „През вселената” на Джули Теймър, „Танцьорка в мрака” на Ларс фон Трир, „Чикаго” на Роб Маршъл, „Иберия”, „Кармен”, „Фадо” и „Танго” на Карлос Саура, „Walk the Line” на Джеймс Манголд, „Доорс” на Оливър Стоун, „Shine a Light” на Мартин Скорсезе, и разбира се – „Евита” на Алън Паркър и „Фантомът от операта” на Джоуел Шумахер по прочутите музикални творби на Андрю Лойд Уебър.

Специалната панорама „Музикалното кино” в Дома на киното предлага единствени прожекции, а пълната програма вече е на разположение.

Всички, които искат да правят планове - отделете 30 минути, за да минете през „Екзарх Йосиф” №37, ако не сте се сдобили вече със специалното издание на „Програмата”.

„Музикалното кино” е прекрасна възможност да прекарате забавно част от лятото, ако сте в Града!

Филмите са 72, седмиците са 6 -  това означава, че може да гледате по 12 филма на седмица, което прави горе-долу по 2 филма на ден. Ще съжалявате, ако пропуснете нещо - да гледаш това кино означава да изпитваш истинска наслада…
Copyright © 2024 Dir.bg.