Чанинг Тейтъм се сражава в свръхмодерен костюм

15.08.2009 г.
Чанинг Тейтъм се сражава в свръхмодерен костюмДали ни харесва или не, очевидно напоследък ще ни се налага все по-често да гледаме на екран Чанинг Тейтъм. Преди известно време у нас излезе “Уличен бой“ с негово участие, а днес като единствена премиера за седмицата се появява трудното за разбиране заглавие “G.I.Joe: Изгревът на Кобра“.

Името е сложно, филмът - не чак толкова, но като за екшън е приличен. Сюжетът е типична екшън историйка, в която отново Чанинг Тейтъм е в центъра на събитията. В духа на клишето той е от специалните части, които отговарят за секретни мисии и тяхното безопасно изпълнение. По време на една от тях се сблъсква с още по-специални бойци - по-бързи, с по-силни оръжия и моментално решава, че трябва да е един от тях. Въпросният отряд се нарича “Джо“ (като всеки втори американец) и ще се бори с лошите, които са не по-малко оборудвани.

И ще се съблича по потник за радост на фенките си. Разбира се има любовна история - героят на Тейтъм Дюк е имал неуспешна връзка с хубавица от лошите. И сега докато се бие, се опитва да възобнови романа им. Освен атлетичния Чанинг в “G.I.Joe: Изгревът на Кобра“ участват още Джоузеф Гордън-Левит (Рекс/Доктора), Сиена Милър (Ана - любимата на Дюк), Рейчъл Никълс (Скарлет), Денис Куейд (Генерал Хоук) и др. Режисьор е Стивън Сомърс. Запознати сме с филмите му за Мумията и “Ван Хелзинг“. И в “G.I.Joe: Изгревът на Кобра“ виждаме познатите лица от тях, а плюс това за няколко минути на екрана се появява и самият Брендън Фрейзър с напълно безсмислена роля, но пък е едно намигане към зрителите.

Филмът е приличен екшън с някои наистина запомнящи се сцени, но на места с не чак толкова добри ефекти. Което си е минус, като имаме предвид с какви темпове се развива киноиндустрията в тази посока. Това обаче едва ли ще е пречка за който и да е фен на жанра, защото всичко може да се прости в името на любимия филм, актьор или режисьор.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.