Анди Макдауъл с награда на филмовия фестивал в Португалия

11.09.2009 г.
Анди Макдауъл с награда на филмовия фестивал в ПортугалияАмериканската актриса Анди Макдауъл бе отличена с награда "CastaDouro" на филмовия фестивал "Douro Film Harvest" в Португалия, предаде ЕПА.

Фестивалът се провежда в Акуапура Дуро, Ламего. Родената в Гафни, Южна Каролина актриса стана известна най-напред като модел на престижната агенция Elit. Анди успя впоследствие да се наложи в една индустрия, която в първите й роли не я припознаваше като "своя".

Бившият модел дебютира като актриса в киното с ролята на Джейн в "Грейстоук: Легендата за Тарзан" (1984), в който заради южняшкия си акцент, гласът й бе дублиран от Глен Клоуз. Незабравимото й изпълнение на сексуално подтиснатата съпруга на Питър Галахър в култовия "Секс лъжи и видео " (1989), носител на "Златната палма" в Кан същата година, й донесе няколко награди като най-добра актриса, но не и номинация за Оскар. В изненадващо сполучливия британски блокбастър "Четири сватби и едно погребение" (1994) обаче, в който Макдауъл партнира на Хю Грант, тя окончателно затвърди мястото си сред големите в света на киното.
БГНЕС
Copyright © 2024 Dir.bg.