Джерард Бътлър мъсти за жена и дете

24.10.2009 г.
Джерард Бътлър мъсти за жена и детеДжерард Бътлър напоследък се появява в толкова много филми, че започваме да се чудим дали не се клонира. Така или иначе, не можем да не му признаем, че въпреки многобройните роли досега не е успял да се повтори. След като преди само месец го гледахме да участва във виртуална екшън игра в “Геймър“, от днес ще можем да се насладим и на изпълнението му в “Смъртоносен противник“. Неговият персонаж се казва Клайд Шелтън.

Клайд става свидетел на зверското убийство на дъщеря си и жена си. Главният извършител си признава всичко, натапя партньора си и получава по-лека присъда. Години по-късно Клайд все още не може да се примири с безумната съдебна система на САЩ и решава да го върне тъпкано на всички замесени. С гнева и изобретателността му се среща адвокатът му Ник Райс (Джейми Фокс).

Той ще наблюдава как мъката на един баща и съпруг прераства в безмилостно избиване на хора, взривове и отвличания от човек, който не излиза от килията си. Как става това? С много желание за мъст. Хубавото на филма е, че лошите са избити още в началото. След това един срещу друг застават двама добри.

Единият не е съгласен със съдебната система и иска да докаже на всички, че тя греши и не е справедлива. Другият е част от съда и е убеден, че той е могъща и непоклатима структура. А може би и двамата грешат? Режисьор на този екшън трилър е Ф. Гари Грей (“Италианска афера“, “Игра по ноти“), а във филма участват още Колм Мийни, Брус МакГил и др.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.