Високо в небето“ фаворит за “Златен глобус“

16.12.2009 г.
“Високо в небето“ фаворит за “Златен глобус“Филмът "Високо в небето" ("Up in the Air") получи най-много номинации за "Златен глобус", шест, следван от мюзикъла "Девет" с пет, предаде Ройтерс.

Останалите номинирани за най-добър филм са "Аватар", "The Hurt Locker", "Гадни копилета" и "Precious".

В категорията най-добър режисьор са номинирани Катрин Бигелоу ("The Hurt Locker"), Джеймс Камерън ("Аватар"), Клинт Истууд ("Непобедим"), Джейсън Рейтман ("Високо в небето"), Куентин Тарантино ("Гадни копилета").

Наградата за най-добър актьор ще си оспорват Джеф Бриджис за "Crazy Heart", Джордж Клуни за "Високо в небето", Колин Фърт за "A Single Man", Морган Фрийман за "Непобедим" и Тоби Магуайър за "Братя".

В категорията най-добра актриса са номинирани Емили Блънт за "Младата Виктория", Сандра Бълок за "The Blind Side", Хелън Мирън за "The Last Station", Кери Мълиган за "An Education" и Гейбъри Сидебер за "Precious".

Наградите "Златен глобус" ще бъдат раздадени през януари догодина и се смятат за индикатор кои филми ще се състезават за най-престижните отличия в света на киното, "Оскарите", през март.
BgNewsroom
Copyright © 2024 Dir.bg.