Внимание: Сара Джесика Паркър в романтична комедия

09.01.2010 г.
Внимание: Сара Джесика Паркър в романтична комедияВсички обичат Хю Грант! Още от времето, когато се целуваше под дъжда с Анди МакДауъл (“Четири сватби и едно погребение“) и от ролята му в “Горчива луна“ на Роман Полански.

Последваха филми като “Девет месеца“, “Разум и чувства“, “Нотинг Хил“, “Дневникът на Бриджит Джоунс“ и “Наистина любов“. Безспорно амплоато на Хю е на романтичен не особено сръчен чаровник. Затова никак не ни изненада участието му в премиерния филм “Къде покриха Морган??“. В него Грант си партнира със Сара Джесика Паркър (“Сексът и градът“). Двамата са в ролите на Пол и Мерил Морган - семейна двойка на прага на развода заради изневяра на Пол.

Те са много заети, но все пак намират една вечер, в която да вечерят и да поговорят. За лош късмет обаче стават свидетели на жестоко убийство, а извършителят тръгва по петите им. За да ги спасят, органите на реда ги вкарват в системата за защита на свидетелите и ги запращат... на майната си. С други имена и подменен живот, в съвсем друга обстановка, Пол и Мерил ще имат време да преосмислят разбития си брак. Благодатна основа за свежа комедия според замисъла, но си оставаме само с надеждата.

В “Къде покриха Морган??“, за съжаление, Сара Джесика Паркър е неспасяемо скучна, а репликите й все едно са съчинени от творец махмурлия. Изпълнението й по никакъв начин не се различава от образа й в сериала и филма “Сексът и градът“, само дето тук по-често е по анцуг, с доста по-лоша прическа и по-малко грим (което не е лошо само по себе си, но някак действа и на хубостта, която чакаме от нея, като няма хумор).

Вероятно, познавайки качествата й, режисьорът и сценарист Марк Лоурънс (сценарист на двата филма “Мис Таен агент“) е концентрирал малко повече опити за оригинален хумор в репликите на Хю Грант. Малко от тях, за съжаление, са истински забавни. Като цяло “Къде покриха Морган??“ разочарова. На фона на вечно експлоатираната тема за сблъсъка град-село, филмът разиграва блудкава романтична история с предвидимо развитие на сюжета и още по-предсказуем финал.

Онези, които харесват  Сара Джесика Паркър, спокойно могат да гледат “Къде покриха Морган??“, тъй като актрисата е точно такава, каквато я виждаме винаги. Феновете на Хю Грант обаче по-добре да не развалят доброто си впечатление. В другите роли ще видите Сам Елиът, Мери Стийнбъргън, Елизабет Мос, Джеси Либман и др.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.