Джордж Клуни е мъж, който се взира в кози

27.03.2010 г.
Джордж Клуни е мъж, който се взира в козиМъжете, които се взират в кози“ без съмнение звучи интересно. Хората, които са извършили превода на български не са променяли и творили върху заглавието, и това е добре. Филмът е и с любопитен актьорски състав - Джордж Клуни, Юън Макгрегър, Джеф Бриджис, Кевин Спейси и др.

Режисьор е Грант Хеслов, когото познаваме като актьор, това е третият му пълнометражен филм. “Мъжете, които се взират в кози“ разказва за младия журналист Боб (Макгрегър), който се стреми да направи кариера и стига до Ирак. Междувременно се запознава с Лин Касиди (Клуни), който се оказва, че е бил част от таен военен проект на име “Нова световна армия“.

Водена от Бил Джанго (Бриджис), тази армия развивала свръхестествени възможности у войниците. Те се учели да откриват местоположение само с мисъл, да отгатват къде са скрити разни предмети и т.н. “Нова световна армия“ е била успешна, но все пак нещо я проваля. И ако Боб разкрие какво е, може и да напише така нужния му материал. Още заглавието загатва, че става дума за комедия.

За съжаление “Мъжете, които се взират в кози“ не е особено смешен. Въпреки добрата игра въздействието се стапя, а авторите, изглежда, са се доверили повече на автоматичната харизма на звездите и не са се потрудили особено по фабулата и сценария. Филмът изглежда претупан и елементарен в замисъла си.

Дано “Мъжете, които се взират в кози“ все пак ви накара да се усмихнете и след заглавието.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.