Мерил Стрийп отново блести в новия си филм

18.04.2010 г.
Мерил Стрийп отново блести в новия си филмМерил Стрийп е пример за многофункционална актриса. Нейният талант й позволява до такава степен да влиза в ролите, че да оставя впечатление как играе самата себе си.

Многогодишната й кариера е доказателство за уменията й, а премиерата “Не е лесно“ е поредното потвърждение. Сигурно не е било лесно на режисьорката Нанси Мейерс (“Какво искат жените“, “Невъзможно твой“) да събере Стрийп, Стийв Мартин и Алек Болдуин, за да разкаже за живота след брака. Има ли изобщо нещо след развода? Има ли смисъл от брака или всички усилия са напразни?

Джейк (Алек Болдуин) е бившият съпруг на Джейн (Мерил Стрийп), който се е оженил за много по-млада жена и след няколко еуфорични години е осъзнал, че е сбъркал. Адам (Стийв Мартин) е архитект, комуто е поверено престрояването на къщата на Джейн. Така около самотната жена започват да се навъртат двама мъже, а тя не е безразлична към тях. Което по принцип не би представлявало проблем, но децата на Джейн все още са травмирани от развода, а какво остава, ако родителите им се съберат отново. “Не е лесно“ е филм в духа на “Невъзможно твой“, но не чак толкова добре написан.

Нанси Мейерс е сценаристка на повечето си филми и почеркът й е доловим. И в новото си произведение американката е успяла добре да съчетае хумора с някои тривиални и неприятни житейски ситуации. А с помощта на изброените актьори би било страшно да не се получи добър филм. Още повече че Мерил Стрийп го изнася на плещите си, което от нейна страна означава стабилност и точност.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.