Загадъчен Никълъс Кейдж на първия плакат от филма „Чиракът на магьосника

22.04.2010 г.
Загадъчен Никълъс Кейдж на първия плакат от филма „Чиракът на магьосника”Броени дни след представянето на филма на фестивала на комиксите WonderCon 2010, от Disney показаха и първия плакат от филма. Магическият пръстен на Балтазар от постера е едно от бижутата, специално изработени за „Чиракът на магьосника”, и само един от над половин милион причудливи предмети, подготвени от сценичния екип.

По-рано този месец, по време на фестивала на комисксите WonderCon 2010, бяха разкрити още подробности за продукцията. Режисьорът Джон Търтълтауб сподели, че „Чиракът на магьосника” е най-мащабният филм, който е режисирал до сега.

В професиналната му биография има хитови заглавия като “Съкровището” и “Съкровището: Книгата на тайните”. В типичния си шеговит стил той разбули ключови елементи от представянето на героите и не пропусна да похвали актьорския състав: „По-голяма част от ролята на Моника Белучи не бе представена умишлено. Във филма нейната героиня е отговорът на много въпроси, които не искаме да дадем още от сега”.

Търтълтауб заяви и задоволството си от умението на Никълъс Кайдж да превръща в реалност лудите идеи от филма. Относно „чиракът” Джей Барушел, режисьорът заяви: „Джери Брукхаймър дойде при мен един ден и ми каза: „Познаваш ли това момче? Той е нашият човек". Все пак Джей се яви на прослушването и се справи блестящо. Той наистина е умен актьор.”

Никълъс Кейдж също не пропусна да похвали младия си колега: „С Джей имаме сходни интереси - и двамата се интересуваме от история и митология. Това наистина ни помогна в съвместната работа”. Той сподели, че „Чиракът на магьосника” е единственият филм, преди чието начало се е чувствал напълно подготвен.

В ролята на древния магьосник Балтзар Блейк, Кейдж придава уникален вид на героя си, който ни връща стотици години назад, но и ни държи в настоящето. „Направих всичко възможно, за да се въплътя в образа. Един актьор работи със своя външен вид - носих лещи, люспи по себе си, правих всичко, за да може Балтазар наистина да изглежда като съвършен магьосник. Той трябва да притежава стил, който ни отпраща в миналото, но и да бъде един съвременен магьосник.”

В „Чиракът на магьосника” Балтазар Блейк, в ролята Никълъс Кейдж, защитава доброто на града от своя опонент – злия магьосник Масксим Хорват, изигран от Алфред Молина. За да продължи делото си, векове наред Балтазар търси свой заместник, за да открие Дейв Стътлър (в ролята Джей Барушел). Чиракът не е наясно какви магически способности притежава, а новият му учител го насочва в правилната посока и разкрива силата му. Двамата заедно се впускат в невероятно приключение и борба срещу злото, за да спасят изгубената любов на Блейк, изиграна от Моника Белучи.

Премиерата на филма в българските киносалони е на 23 юли 2010.
Copyright © 2024 Dir.bg.