Железният човек в битка с Мики Рурк

01.05.2010 г.
Железният човек в битка с Мики РуркКой е този филм, който е чакан от феновете на комиксите с нетърпение и е събрал в актьорския си състав имената на Робърт Дауни-младши, Мики Рурк, Самюъл Джаксън, Дон Чийдъл, Сам Рокуел, Гуинет Полтроу и Скарлет Йохансон? Отговорът е - “Железният човек 2“ - продължението на хита от 2008 г.

Режисьор отново е Джон Фавро, който се изявява в малката, но запомняща се роля на Хепи Хоган. Продължението на историята за Железния човек е истинско забавление за сетивата и умело гъделичка чувството за хумор.

Без прекаляване с бойните сцени и симфонии на компютърната анимация, “Железният човек 2“ разказва за живота на Тони Старк (Дауни), за когото костюмът на Железния човек се е превърнал в начин да впечатлява хората и да си прави реклама. Старк обаче осъзнава, че здравето му се влошава и скоро може да се стигне до фатален край. Паралелно с това в далечна Русия един на вид невзрачен и противен човек има да си отмъщава на фамилията Старк. А най-лошото е, че той е не по-малко гениален инженер от Тони Старк. Така не след дълго те се срещат в битка между две изобретения. Личи си, че екипът се е забавлявал, докато е снимал “Железният човек 2“.

Естественото излъчване на всеки от актьорите придава лекота на продукцията, която пък се предава на зрителите. Така комиксовите образи се сливат с човешките превъплъщения и стават единно цяло. Робърт Дауни младши е във вихъра си. Червенокосата Скарлет Йохансон, облечена в прилепнал кожен костюм, справяща се в бой с десетина мъжаги, определено е нещо, което си струва да се види, дори само от любопитство. Отива й. Иван Ванко (Мики Рурк) пък е един от най-симпатичните отрицателни персонажи напоследък, особено що се отнася до автентичния руски акцент, с който произнася репликите си=

Изобщо цялостната атмосфера около Джон Фавро и екипа му е създала забавен и технически изпипан филм, в който не се прекалява с ефектите. “Железният човек 2“ е идеален пример за успешен холивудски блокбастър. А на всичкото отгоре саундтракът му е от песни на AC/DC, което придава метъл чар на цялата авантюра и си струва седенето.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.