Сексът и градът 2” – старата песен на нов глас

29.05.2010 г.
„Сексът и градът 2” – старата песен на нов гласНастоящият текст не е препоръчителен за мъже. Същото се отнася и за филма “Сексът и градът 2“. Но не е по причина естетическите качества на филма, а по чисто полов признак.

Просто интензивната комбинация мода и женски разговори за мода и мъже някак не би увлякла мъжката част от човечеството. Или поне не би трябвало да увлече. Бързаме да кажем, че “Сексът и градът 2“ не се различава по нещо съществено от първия филм. Точно както в първата част, така и тук, филмът е като билборд, на който са налепени множество рекламни лога на всички заслужили марки. Разбира се, за да не е съвсем безпочвена, рекламата е замаскирана със сюжет. Този път действието не се развива в Ню Йорк, а чак в Абу Даби.

Там Кари Брадшоу (Сара Джесика Паркър), Шарлот Йорк (Кристин Дейвис), Миранда Хобс (Синтиа Никсън) и Саманта Джоунс (Ким Катрал) ще задълбочат размишленията си върху нещата от живота, мъжете и марковите дрешки. А ето какво казва режисьорът на филма Майкъл Патрик Кинг: “Седнах да пиша филма и си помислих “Какво искат да видят хората?“ И веднага се сетих колко развълнувани бяха те, когато ходиха да гледат първия филм, как всички се бяха издокарали и си прекарваха чудесно. След това си помислих, че искам партито да продължи. Какво можем да направим, което публиката не е виждала?

Защото никога не трябва да се повтаряш. Тогава ми хрумна историята да е някъде навън, далече от мъжете и бебетата. Пратих ги на екстравагантна ваканция в Абу Даби. Мястото е прекрасно. Действието се развива на пътя, те яздят камили. Наистина е много весело.“ Но дали наистина е така?.

Вие ще кажете. Според пола е. А може би и според някои други неща.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.