"Хари Потър и стаята на тайните": Нещо страшно се е върнало в Хогуортс!

Лятната ваканция на Хари Потър не е била особено приятна. Не само че е трябвало да я прекара с леля Петуния и чичо Върнън, известни с отвращението си към магическите му способности, но изглежда, че и най-добрите му приятели Рон и Хърмаяни напълно са го забравили – доколкото не са отговорили на нито едно от писмата му. И изведнъж... мистериозно и неочаквано в спалнята на Хари се появява домашното духче Доби с предупреждение за огромна опасност при завръщането на младия магьосник в училището “Хогуортс”. Доби толкова много държи да предпази Хари от опасността, че е спрял цялата кореспонденция от Рон и Хърмаяни,  но независимо от усилията му, Хари успява да се измъкне от семейство Дърсли с помощта на Рон, братята му и тяхната летяща кола. Но когато на Хари и Рон по подозрителен начин им е попречено да хванат Експрес “Хогуортс” от перон 9 ¾, момчетата трябва да предприемат спешни действия, за да не закъснеят за новия срок.

          Междувременно новината за героизма на Хари през първата година се е разпространила в “Хогуортс”  и той се оказва в центъра на доста нежелано внимание. Сред новите му фенове са малката сестричка на Рон, Джини; първокурсникът Колин; и най-дразнещото от всичко, новият преподавател по Защита срещу  черните изкуства Гилдерой Локхарт.

Но това са дребни проблеми в сравнение с това, пред което тепърва ще трябва да се изправи Хари. И дори Локхарт няма да е в състояние да му помогне…
Copyright © 2024 Dir.bg.