Играта на играчките 3 3D” - най-успешният анимационен филм на всички времена

17.08.2010 г.
“Играта на играчките 3 3D” - най-успешният анимационен филм на всички временаДва месеца след премиерата си, хита на Уолт Дисни и Пиксар “Играта на играчките 3 3D” надмина очакванията на бокс офис анализаторите, и се превърна в най-печелившия анимационен филм на всички времена със световни приходи от 920 милиона долара.

Предишният рекордьор, продукцията на DreamWorks Animation “Шрек 2”, вече заема второто място със своите приходи от 919 милиона долара.

В общата класация на компаниятя Уолт Дисни (в която влизат всички филми, игрални и анимационни ), “Играта на играчките 3 3D” заема четвърто място след “Карибски пирати: На края на света” (961 милиона), “Алиса в страната на чудесата” (1.2 милиарда) и “Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца” (1.7 милиарда).

Началото на поредицата “Играта на играчките” бе дадено през 1995 година, когато екипът на все още неизвестната компания Пиксар представи на света герои, които с течение на времето се превърнаха в едни от най-разпознаваемите и обичани анимационни образи.

Премиерата на първата част се състоя на 22 ноември 1995 година и неочаквано и за самите създатели успя да събере приходи от над 360 милиона долара от световното си киноразпространение. Четири години по-късно, през 1999 година, се появи и продължението което се превърна в още по-голям успех с приходи от 485 милиона долара.

“Играта на играчките 3” бе пуснат в разпространение на 18 юни тази година, a приходите само за премиерния уикенд се равняваха на 109 милиона долара.

Ричард Рос, един от собствениците на студиото Уолт Дисни, сподели пред журналисти:

“Успехът на “Играта на играчките” се дължи на изключително талантливия и креативен екип на Пиксар, воден от Джон Ласитър и Едуард Катмъл, както и на невероятните ни екипи по маркетинг и дистрибуция които работят из целия свят. Хората зад “Играта на играчките 3”, режисьорът Лий Ънкрич и продуцентката Дарла Андерсън заедно с целия творчески екип на Пиксар, предоставиха на публиката едно анимационно приключение което успя да разшири всички идеи представени в предишните ни филми по начин какъвто не сме виждали преди. Затова мисля че успехът е напълно заслужен.”

Очаква се в най-скоро време “Играта на играчките 3” да се превърне в седмият филм надминал границата от 1 милиард долара световни приходи спечелени само от киноразпространението.)

От Walt Disney Studios Home Entertainment обявиха че световната DVD и Bluray премиера на филма ще бъде на 2 ноември 2010 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.