Джонатан Либесман режисира продължението на “Сблъсъкът на титаните

03.09.2010 г.
Джонатан Либесман режисира продължението на “Сблъсъкът на титаните”След като през месец април режисьорът на “Сблъсъкът на титаните” Луи Летерие заяви, че няма да се завърне за втората част, не бе ясно дали компаниите Warner Bros и Legendary Pictures ще дадат зелена светлина на продължението.

Но нещата потръгнаха, когато се разбра че сценаристите и звездите на филма, Сам Уърдингтън и Джема Артъртън, са готови да се завърнат.

А само преди ден представител на Warner Bros разкри пред Hollywood Reporter, че Джонатан Либесман, човекът зад “Тексаско клане: Началото” и предстоящия “Световна инвазия: Битка Лос Анджелис”, ще седне на режисьорския стол на “Сблъсъкът на титаните 2”. Либесман е водил преговори за режисурата още от месец юни, но неразбирателство относно неговото заплащане е забавило подписването на договора.

Според хора близки до продукцията, началниците на студиото имали възможността да видят ранната необработена версия на “Световна инвазия: Битка Лос Анджелис” и били силно впечатлени от филма и от начина, по който Либесман се е справил с мащабните екшън-сцени.

Смята се, че това е и най-важната причина поради която те се спрeли на него. Първият филм, чиято премиера бе през месец април тази година, се превърна в международен хит с общи световни приходи от над 490 милиона долара. Но точно както “Алиса в страната на чудесата”, “Сблъсъкът на титаните” беше конвертиран в 3D формат, вместо да бъде заснет с 3D камери както “Аватар”.

Но от екипа на филма разкриха че втората част няма да разчита на конвертиране по време на постпродукцията, а ще бъде изцяло заснета с 3D камери.

През месец юли Сам Уърдингтън сподели и някои детайли, свързани с филма:

“Знам, че снимките ще започнат в началото на 2011 година. Когато прочетох сценария, казах на сценаристите че ми харесват накъде вървят нещата, но също така исках да разбера дали мога да променя героя си в някои отношения. Например, мога ли да го направя малко по-забавен? Точно това и обсъждаме в момента.”

Сценаристи на “Сблъсъкът на титаните 2” са Грег Берланти (предстоящия “Green Lantern” ), Дан Мазоу (“Джони Куест”) и Дейвид Лесли Джонсън (“Сирак”).

Световната премиера на 3D продукцията ще бъде през 2012 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.