Аватар” ще бъде трилогия

30.10.2010 г.
“Аватар” ще бъде трилогияВ специално изявление до медиите, президентът на 20th Century Fox Том Ротман разкри, че Джеймс Камерън се е съгласил да режисира не едно, а две продължения на миналогодишния си 3D хит “Аватар”.

До това споразумение се стигнало, след като студиото е инвестирало значителна сума във фонд за опазване на околната среда, ръководен от Камерън. Малко по-късно самия режисьор сподели, че въпреки слуховете той няма да режисира “Клеопатра” с Анджелина Джоли и потвърди официално, че двете части на “Аватар” са следващите му филми, с които ще бъде зает до 2015 година.

Работата върху сценариите на втората и третата част ще започне в началото на следващата година, а по план, снимките на втората част ще започнат в края на 2011 г.

Джеймс Камерън: “Това е рядко срещана привилегия. Всеки режисьор, независимо какви филми прави, мечтае да създаде своя собствена поредица, свой собствен свят. Радвам се, че аз получавам тази възможност. С предстоящите два филма ние искаме да надминем показаното в първата част. Целта ни е не само да оправдаем очакванията на публиката, нo и да ги надминем. Вече сме започнали работата върху някои от по-мащабните сцени, които ще включа във филмите, и дори на обикмовена скица всичко изглежда страхотно. Вторият и третият филм ще разказват отделни истории, но въпреки това ще съществува тази тънка нишка, която ще съединява и трите продукции. Светът на “Аватар” е толкова голям и постоянно предизвиква въображението ни. Дори и аз не знам какво точно ще включа в двете части. Но знам едно - нямам търпение да се завърна отново на Пандора.”

Том Ротман: “Аватар” е незаменима част от историята на компанията ни. Всички сме изключително доволни от факта че Джим (Камерън) и екипът му ще се завърнат отново. Това е голям ден за 20th Century Fox и ние благодарим на Джеймс, продуцентите Джон Ландау и Рей Санкини, защото те са хората, които ще превърнат желанието ни да видим още продължения на “Аватар” в реалност.”

Джон Ландау: „В първия филм Джеймс показа само част от красотата на Пандора и част от съществата, които я населяват. Сега е ред да разширим този свят и отново да изненадаме зрителите.”

Освен режисьор и сценарист на двата филма, Джеймс Камерън ще бъде и един от продуцентите заедно с Джон Ландау (“Титаник”), Джош Маклаглън (“Островът” 2005 г.) и Рей Санкини (изпълнителна продуцентка на “Истински лъжи”). Компаниите 20th Century Fox и Lightstorm Entertainment ще финансират и разпространяват двете бъдещи продукции.

Първото, все още неозаглавено продължение на “Аватар”, ще тръгне по кината през месец декември 2014 година, а премиерата на второто продължение ще се състои година по-късно.
Copyright © 2024 Dir.bg.