Никълъс Кейдж и Рон Пърлман – в “Сезонът на вещиците”

31.12.2010 г.
Никълъс Кейдж и Рон Пърлман – в “Сезонът на вещиците”Холивудската звезда Никълъс Кейдж изпълнява главната роля във фантастичния филм “Сезонът на вещиците”, а негов партньор е Рон Пърлман, известен с изпълнението си в двете продукции за супергероя Хелбой. Кейдж и Пърлман са в ролите на рицари, на които е заповядано да ескортират млада вещица до съда. Обвиненията са, че именно тя е отговорна за Черната чума, която е поразила цяла Европа.

Режисурата на “Сезонът на вещиците” е поверена на Доминик Сена, който засне миналогодишния “Ледена смърт”, с участието на Кейт Бекинсейл.

“Сезонът на вещиците” отбелязва второто общо сътрудничество между Кейдж и Сена, след хитовата екшън-продукция “Да изчезнеш за 60 секунди”.

Сена: “Работата с Ник (Кейдж) е едно удоволствие. Няма да бъде прекалено ако кажа, че той е може би най-подготвения актьор, когото съм срещал. Когато получих сценария на “Сезонът на вещиците” веднага се сетих за него, но не бях сигурен дали ще приеме да участва - все пак това не от типа филми, в които хората очакват да видят Никълъс Кейдж. Не съм сигурен, но мисля че точно поради тази причина той се съгласи.

Това е човек обичащ предизвикателствата, и ако погледнете в какви продукции се снима тези дни, ще видите че става дума за възможно най-различни герои във филми от най-различни жанрове.

Неговият герой в “Сезонът на вещиците”, Беймън, не е типичния безстрашен и могъщ рицар, когото сме виждали в много филми преди. Това е човек, който е постигнал много, но за сметка на това е и пожертвал много. И на нас ни трябваше достатъчно талантлив актьор, който да не изпитва трудности с подобен образ. Истината е, че нямахме достатъчно време за кастинги, и ако Ник беше отказал, филма сигурно нямаше да съществува.

А Рон Пърлман и Клеър Фой са невероятни. Рон е страхотен и се надявам, че ще имам възможността да работя отново с него. А Клеър е звездата на този филм – това е първия й голям филм и съм сигурен, че я чака голяма кариера в киното. Ролята беше трудна, дори прекалено трудна, но не мога и да си представя по-добро изпълнение от нейното. Всички бяхме впечатлени от нея.”

Сценарият на филма е дело на Браги Шът, за когото това е дебют в игралното пълнометражно кино, a продуценти са Чарлс Роувън (“Черният рицар”), Алекс Гартнър (“Неприлично предложение”) и Райън Кавано (“Робин Худ”).

Въпреки че по все още неясни причини премиерната дата на “Сезонът на вещиците” беше променяна многократно, режисьорът Сена увери, че повече промени няма да има.

Световната премиера ще се състои на 7 януари, а в България филма ще тръгне по кината една седмица по-късно – на 14-ти януари.
Copyright © 2023 Dir.bg.