Илайджа Ууд с роля в "Хобитът"

10.01.2011 г.
Илайджа Ууд с роля в Звездата от трилогията “Властелинът на пръстените”, Илайджа Ууд, ще вземе участие в дългоочаквания филм на режисьора Питър Джаксън, “Хобитът”. Според deadline.com, актьорът ще изпълни отново ролята на хобита Фродо Бегинс, но екранното му време ще бъде ограничено.

Появата на героя няма да бъде изненада, защото действието на “Хобитът” ще се развива изцяло в Средната земя – същия свят описан в трите филма от хитовата поредица “Властелинът на пръстените”, които отново бяха режисирани от Питър Джаксън.

Илайджа Ууд все още не е подписал договор за участие, но според източници близки до продукцията, героя му е вписан в сценария и е въпрос на време преди да бъде потвърдено участието му.

Действието на филма ще се развива много години преди събитията във “Властелинът на пръстените” и все още не се знае как точно създателите ще обяснят появата на Фродо Бегинс.

Освен с Ууд, студиото Warner Bros и режисьора Джаксън провеждат разговори и с други трима актьори, участвали във “Властелинът на пръстените” - Хюго Уийвинг, Анди Съркис и Сър Йън Маккелън.

Намерението на продуцентите и режисьора е по-голямата част от актьорския състав на трилогията да се завърне и за “Хобитът”. Към филмa вече се присъединиха носителката на “Оскар” Кейт Бланшет и звездата Орландо Блум, които ще изпълнят отново ролите на Галадриел и Леголас. Вече бе потвърдено, че “Хобитът” ще бъде заснет изцяло в триизмерен формат и също така ще бъде разделен на две части – “The Hobbit: Part 1” и “The Hobbit: Part 2”.

Главната роля на хобита Билбо Бегинс, който е втори братовчед на Фродо, ще бъде изпълнена от английския актьор Мартин Фрийман, известен с участията си в комедиите “Пътеводител на галактическия стопаджия” и “Горещи палки”.

В изявление, Питър Джаксън, който освен режисьор е сценарист и продуцент, заяви че снимките ще започнат през месец февруари, а бюджетът за направата и на двете части ще надвишава сумата от 500 милиона долара.

Адаптираният сценарий по романа на Джон Толкин е дело на Филипа Бойенс (“Очи от рая”), Гилермо дел Торо (“Лабиринтът на фавна”) и Фран Уолш (“Кинг Конг”), а Калъм Грийн (“Мария Антоанета”) и Зейн Уейнър (“Големият заговор”) ще продуцират заедно с Питър Джаксън.

Световната премиера на първата част, “The Hobbit: Part 1”, ще се състои през месец декември 2012 година, а втората част, “The Hobbit: Part 2”, тръгва по кината от декември 2013-та.
Copyright © 2024 Dir.bg.