А отборът” няма да има продължение

12.03.2011 г.
“А отборът” няма да има продължениеАктьорът Брадли Купър, който изпълни една от главните роли в миналогодишния екшън “А отборът”, заяви че въпреки слуховете, филма няма да се сдобие с втора част.

Веднага след премиерата на лентата през месец юни 2010-та година, се появи информация според която режисьора Джо Карнахан смята да направи продължение със същия актьорски състав - Брадли Купър, Лиам Нийсън, Шарлто Колпли, Куинтън Джаксън и Джесика Бийл.

Но въпреки сравнително успешния премиерен уикенд в бокс офиса, “А отборът” не се превърна в прогнозирания от специалистите успех. Продукцията бе заснета с огромния бюджет от 110 милиона долара, и въпреки мащабната рекламна кампания, в САЩ филма успя да спечели едва 77 милиона долара.

Представянето му в останалата част по света бе по-добро, и общите международни приходи на “А отборът” се равняваха на общо 177 милиона долара – сума, достатъчна да покрие вложения бюджет, но недостатъчна за покриване на общите разходи за заснемане, маркетинг и реклама.

Според бокс офис анализаторите, изненадващо доброто представяне на филма с Джаки Чан и Джейдън Смит, “Карате кид”, както и Световното първенство по футбол, са основните фактори, които попречиха на “А отборът” да се превърне в очаквания международен блокбастър. Но въпреки всичко това, феновете на филма и на едноименния сериал по който той е базиран, както и актьорите, смятаха че от 20th Century Fox са склонни да дадат зелена светлина на продължението.

Миналият месец, звездата от “А отборът”, Лиам Нийсън, заяви: “Няма сигурна информация в момента относно продължението, но студиото не е казало категорично “не”. Така, че все още има надежда. Аз лично с удоволствие ще участвам в евентуален втори филм – същото важи и за Брадли, Шарлто и Куинтън. Но всичко зависи от студиото.”

Но въпреки желанието на актьорите и режисьора, продуцентите от 20th Century Fox не планират да продължат филмовата поредица. Според непотвърдени слухове, от студиото са планирали да направят втори филм със значително по-малък бюджет, но в крайна сметка тази идея е отпаднала, защото се е смятало, че филма няма шансове да се представи по-добре от първата част.

По време на интервю, свързано с най-новия му филм, “Високо напрежение”, Брадли Купър сподели: “Много харесвам филма (“А отборът”). Но за съжаление, приходите не бяха достатъчни за да бъде убедено
студиото, че си заслужава да се направи продължение. Много ми се искаше да направим поне още един филм, но изглежда че това няма да се случи.”

Според източници от 20th Century Fox, студиото не се е отказало от “А отборът”, и въпреки че няма да има филмово продължение, продуцентите планират да създадат телевизионна поредица, която ще продължи историята от филма.
Copyright © 2024 Dir.bg.