Мариса Томей и Алек Болдуин - в комедията “Lucky Them”

06.04.2011 г.
Мариса Томей и Алек Болдуин - в комедията “Lucky Them”Носителката на “Оскар” Мариса Томей и звездата Алек Болдуин ще изпълнят главните роли в независимата продукция “Lucky Them”. Проекта, който бе едно от последните заглавия, които трябваше да бъдат продуцирани от покойния Пол Нюман, вече намери спонсор в лицето на собственика на футболния отбор Boston Red Sox, Джон Хенри.

Режисурата на филма вече е поверена на младия Хък Ботко (“Да загубиш девствеността си”), който е също така и един от сценаристите.

Първоначално, продуцентите бяха избрали режисьора на “Златна възможност” и “Хитч”, Анди Тенант, но в крайна сметка, той се насочи към друг проект и мястото му бе заето от Ботко.

Освен Мариса Томей и Алек Болдуин, в “Lucky Them” ще вземат участие и актьорите Томас Хейдън Чърч (“Спайдър-мен 3”) и Алисън Джани (“Американски прелести”).

Сюжетът на филма ще се фокусира върху опитите на музикална журналистка (в ролята Мариса Томей) да открие безследно изчезналия си бивш приятел.

Все още не се знае в кои роли ще се превъплътят Алек Болдуин, Томас Хейдън Чърч и Алисън Джани.

Хък Ботко: “Сценарият на филма бе завършен в края на 2007-а година. За мен, това беше период в който трябваше да избирам много внимателно с кой проект да се захвана. Тогава се свързах с Илай Рот и двамата започнахме да работим по сценария на филма “Последният екзорсизъм”. И “Lucky Them”остана на заден план. Очевидно, през изминалите няколко години нещата се промениха и вече имаме нови продуценти, но аз съм радостен, че отново се завръщам към този проект. Историята му е колкото забавна, толкова и меланхолична, а героите са страхотни.”

Името на Мариса Томей се свързваше с “Lucky Them” от самото начало, а Алек Болдуин насочи вниманието си към филма веднага след като стана ясно, че е отказал да участва в третата част на хитовата фантастична поредица “Мъже в черно”.

Собственикът на Boston Red Sox, Джон Хенри, заяви, че вече е отпуснал нужния бюджет за филмиране, а в момента, продуцентите са в търсене на филмово студио, което ще поеме разпространението на комедийната драма.

Сценарият на “Lucky Them” е написан от Емили Уачел (“Относно Хенри”) и режисьора Хък Ботко, а вдовицата на Пол Нюман, Джоан Уудуърт (“Филаделфия”) ще продуцира лентата, заедно с Джон Хенри (“Момиче за един сезон”) и Линда Пизути (“Скорост 2”).

Режисьорът заяви, че снимките на “Lucky Them” ще започнат малко по-късно тази година в град Готам, Ню Джърси.

Премиерата на филма е насрочена за средата на следващата година.
Copyright © 2021 Dir.bg.