Бен Афлек – партнира на Ди Каприо във “Великият Гетсби”

11.04.2011 г.
Бен Афлек – партнира на Ди Каприо във “Великият Гетсби”Звездата от “Пърл Харбър” и “Армагедон”, Бен Афлек, води преговори за участие в предстоящата триизмерна продукция на режисьора Баз Лурман, “Великият Гетсби”.

Лентата ще бъде базирана на популярния в цял свят едноименен роман на писателя Ф. Скот Фицджералд, а главната роля вече е поверена на номинирания за “Оскар” Леонардо Ди Каприо.

Режисьорът Баз Лурман наскоро заяви, че амбициозната продукция, с бюджет от над 120 милиона долара, ще бъде заснета изцяло с триизмерни камери в Сидни, Австралия.

Сюжетът на “Великият Гетсби” ще разказва за милионера със съмнително минало Джей Гетсби. Според някои хора, той е натрупал състоянието си от контрабанда на алкохол по време на Сухия режим. Други разказват, че е убил богат човек, а трети твърдят, че е немски шпионин и братовчед на германския император Кайзер Вилхелм.

Въпреки всичко което Гетсби притежава, той е самотен мъж. И единственото му желание е да се събере с любовта на своя живот, Дейзи Бюкенън. За негово съжаление, Дейзи е омъжена за милионера Том Бюканън, и има малка дъщеря.

Леонардо Ди Каприо ще се превъплъти в ролята на Джей Гетсби, а Кери Мълигън, позната от “Уолстрийт: Парите никога не спят”, ще изпълни ролята на Дейзи Бюкенън.

От своя страна, и ако приеме предложението за участие, Бен Афлек ще изиграе съпруга на Дейзи, Том Бюканън. В момента, Афлек се подготвя за снимките на третия си режисьорски проект “Арго” (преди няколко дни, актьорa посети и България в търсене на места за снимки).

Според източници от студиото Warner Bros, работата по “Арго” няма да попречи на актьора да се присъедини към продукцията на Баз Лурман. До няколко дни ще стане ясно дали Бен Афлек е подписал официално договор за участие.

Адаптираният сценарий на “Великият Гетсби” е дело на Крейг Пиърс (“Мулен Руж”) и режисьора Баз Лурман, а продуценти ще бъдат Луси Фишър (“Мемоарите на една Гейша”), Дъглас Уик (“Гладиатор”) и Катрин Мартин (“Австралия”).

Екипът на филма, който наброява 950 човека, ще прекара 17 седмици в снимки и още 30 седмици в обработване на сцените и добавяне на визуалните ефекти.

Снимките на триизмерния “Великият Гетсби” започват през месец август, тази година, а световната премиера е насрочена за средата на 2012-та.
Copyright © 2019 Dir.bg.