Джеф Бриджис и Райън Рейнолдс - в “R.I.P.D.”

30.04.2011 г.
Джеф Бриджис и Райън Рейнолдс  - в “R.I.P.D.”Носителят на “Оскар” Джеф Бриджис, който благодарение на участията си в миналогодишните “TRON: Заветът” и “Непреклонните” отново се превърна в един от най-търсените актьори в Холивуд, най вероятно ще се присъедини към звездата Райън Рейнолдс в комиксовия екшън “R.I.P.D.” ("РПУ Оня свят").

В началото на месец феврруари бе обявено, че Галифианакис ще изпълни ролята, редом до Райън Рейнолдс, но тъй като снимките бяха отлагани многократно, актьорът се оттегли от проекта. Засега Джеф Бриджис преговаря с продуцентите и от Universal Pictures се надяват, че в най-скоро време той ще подпише договора за участие.

“R.I.P.D.” ще бъде базиран на едноименния популярен комикс на компанията Dark Horse, разказващ за мъртви полицаи, които продължават да въдворяват ред и в подземния свят. Райън Рейнолдс, който бе първият избран актьор за участие, ще се превъплъти в ролята на Никълъс Крус – убит при изпълняване на служебния си дълг полицай, който продължава да търси възмездие, дори и в отвъдното. Героят на Джеф Бриджис се казва Рой Пауъл – мъртъв от стотици години виртуозен стрелец и партньор на Никълъс Крус.

Комиксът “R.I.P.D.”, дело на Питър Ленков, е едно от най-известните заглавия на Dark Horse и продуцентите на филмовата версия уверяват, че филмът ще се хареса както на най-отдадените фенове, така и на незапознатата с материала масова публика.

За режисьор на “R.I.P.D.” бе избран германецът Роберт Швентке, чиито най-известни филми са миналогодишният хит с Брус Уилис и Хелън Мирън, “БСП - Бесни Страшни Пенсии” и романтичният “Жената на пътешественика във времето”.

Според непотвърдени източници от Universal Pictures, Швентке се е спрял на Джеф Бриджис, тъй като е харесал изпълнението му в уестърна “Непреклонните”.

Въпреки че актьорският състав на “R.I.P.D.” все още не е пълен, продуцентът Нийл Мориц (“Бързи и яростни 5: Удар в Рио”) сподели, че снимките може да стартират още в началото на лятото.
Мориц: “Сценарият е страхотен, разполагаме с много талантлив екип, и се надявам, че ще започнем снимките в началото на лятото.”

Сценарият на “R.I.P.D.” е написан от Фил Хай (“Смокинг”) и Мат Манфреди (“Сблъсъкът на титаните”), а Нийл Мориц ще продуцира заедно с Майк Ричардсън (“Хелбой”) и Кийт Голдбърг (“Числото 23”).

Очаква се “R.I.P.D.” да тръгне по кината през есента на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.