Киану Рийвс – с главна роля в “Акира”

10.05.2011 г.
Киану Рийвс – с главна роля в “Акира”Звездата от трилогията “Матрицата”, Киану Рийвс, най-вероятно ще изпълни една от главните роли в дълго отлаганата филмова адаптация на японската графична новела “Акира”, чиито продуцент ще бъде Леонардо Ди Каприо.

Според Hollywood Reporter, актьора все още не е дал съгласието си за участие, но преговорите между него и продуцентите не са приключили, и скоро се очаква да бъде оповестено взетото решение.

За момента, Рийвс е единствения кандидат за главната роля, и надеждата на студиото Warner Bros е, че актьора ще подпише договора за участие най-късно до една седмица.

Правата за екранизиране на комикса “Акира”, чиито създател е изключително популярния в Япония Катсуширо Отомо, бяха закупени преди близо две години от Warner Bros. Търсенето на режисьор за игралната продукция, което продължи по-дълго от очакваното, приключи преди една година – продуцентите се спряха на братята Албърт и Алън Хюз, заснели успешните филми “От ада”, с Джони Деп, и миналогодишния “Книгата на Илай”, в който главната роля бе поверена на Дензъл Уошингтън.

“Акира”, на братя Хюз, ще бъде втория път, след хитовата едноименна анимация от 1988-а година, в който тази история ще бъде адаптирана за големия екран. Намерението на Warner Bros е да се направят два високобюджетни филма, които ще покрият общо шестте тома на новелата.

Действието на първата част ще се развива в метрополиса Ню Манхатън, а сюжета ще разказва за лидер на мотоциклетна банда, който спасява приятеля си от опасен медицински експеримент. Но това негово действие слага началото на смъртоносна серия от събития. Главните действащи лица в историята са младите Тетсуо и Канеда.

Ако приеме офертата за участие, Киану Рийвс ще се превъплъти в ролята на Канеда – лидера на бандата, опитващ се да спаси приятеля си. Тъй като филма ще бъде англоезична продукция, имената на героите най-вероятно ще бъдат променени. Преди Киану Рийвс, кандидати за ролята на Канеда бяха актьорите Крис Пайн (“Димящи аса”), Хоакин Финикс (“Гладиатор”) и Джъстин Тимбърлейк (“Социалната мрежа”).

От Warner Bros заявиха, че кастингите за ролята на Тетсуо все още не са приключили. Актьорите, които изявиха интерес към тази роля са Андрю Гарфилд (предстоящия “The Amazing Spider-Man”), Джеймс Макавой (“Х-Мен: Първа Вълна”) и звездата от “Здрач”, Робърт Патинсън.

Според източници от Warner Bros, ако Киану Рийвс не се откаже от проекта, набирането на другите актьори ще бъде ускорено и снимките ще започнат по-рано от очакваното.

Адаптираният сценарий на “Акира” е написан от Стийв Клоувс (“Хари Потър и затворникът от Азкабан”), а Леонардо Ди Каприо ще продуцира, заедно с Дженифър Килорън (“Кървав диамант”) и Андрю Лазар (“Универсален войник”). Режисьорите Албърт и Алън Хюз ще разполагат с бюджет от близо 100 милиона долара, а по първоначална информация, снимките на филма ще стартират през месец август.

Световната премиера на “Акира” ще се състои най-рано в средата на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.