Полтъргайст” - с римейк?

13.06.2011 г.
“Полтъргайст” - с римейк?От студиото Metro-Goldwyn-Mayer заявиха, че в момента подготвят римейк на популярния фантастичен трилър от 1982-а година, “Полтъргайст”, който беше продуциран от Стивън Спилбърг. По сценария на новата версия вече работи носителя на награда “Пулицър”, Дейвид Линдзи-Абеър, чиито най-известни филми са “Мастилено сърце” и миналогодишния “Заешка дупка”.

През 2008-а година, от Metro-Goldwyn-Mayer разкриха намерението си да рестартират поредицата “Полтъргайст” – продуцентите бяха организирали филмовия екип, а украинеца Вадим Перелман трябваше да поеме режисурата. Но малко по-късно, студиото изненадващо обяви, че е пред банкрут, и работата по всички бъдещи проекти, включително “Полтъргайст”, беше прекратена.

Сега, три години по-късно, и с нови собственици в лицето на продуцентите Роджър Бърнбаум и Гари Барбър (“Царството на огъня”), Metro-Goldwyn-Mayer се завръща отново към римейка на “Полтъргайст”. И по всичко изглежда, че този път няма да има пречки.

Въпреки, че филма няма да бъде директен римейк, а по-скоро “рестарт на поредицата”, цялостния сюжет няма да се различава от този на оригинала. Историята отново ще се фокусира върху отчаяните опити на съпрузите Стийв и Даян Фрийлинг да спасят малката си дъщеря Керъл Ан, попаднала в плен на призраците, обитаващи къщата на семейството.

Големият успех на оригиналния филм доведе до появата и на две продължения, “Полтъргайст 2: От другата страна” и “Полтъргайст III”, които обаче не успяха да се превърнат в очакваните хитове. Новата версия ще се фокусира единствено върху първата част.

Според източници от Metro-Goldwyn-Mayer, намерението на продуцентите е да подходят към римейка по начина по който подходиха създателите на скорошните хитове “Insidious” и “Паранормална активност” – възможно най-малък бюджет, минимално използване на визуални ефекти и изобретателна рекламна кампания. Благодарение на тази стратегия, “Insidious” и “Паранормална активност” се превърнаха в едни от най-печелившите филми на всички времена, по отношение на вложените средства и възвращаемостта.

В края на 2007-а година, Джулиет Сноудън (“Пророчеството”) и Стайлс Уайт (“Джурасик Парк 3”) написаха сценария за новия “Полтъргайст”, който бе веднага одобрен от Metro-Goldwyn-Mayer. Все още не се знае дали Дейвид Линдзи-Абеър прави промени в същия сценарий или пише съвсем нов.

Според първоначалната информация, Вадим Перелман няма да режисира “Полтъргайст”, и от студиото вече са започнали преговорите с други режисьори, които са изявили интерес към продукцията. В най-добрия случай, снимките на римейка ще започнат през лятото на следващата година.

Новият “Полтъргайст” ще тръгне по кината не по-рано от пролетта на 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.