Нова информация за криминалния екшън със Силвестър Сталоун, “Bullet to the Head”

15.06.2011 г.
Нова информация за криминалния екшън със Силвестър Сталоун, “Bullet to the Head”Малко по-рано тази година стана ясно, че преди да заснеме продължението на миналогодишния си хит, “The Expendables: Непобедимите”, Силвестър Сталоун ще изпълни главната роля в криминалния екшън “Headshot”, където негов партньор ще бъде звездата от “Синята бездна”, Томас Джейн.

На режисьорския стол на филма трябваше да седне създателя на “Емигранти”, Уейн Креймър, но поради “творчески различия” с продуцентите, той беше заменен от Уолтър Хил (“48 часа” и “Улици в огън”). А само преди един ден, представител на Warner Bros разкри, че студиото е закупили проекта, и ще го финансира и разпространява в партньорство с компанията на продуцента Джоуел Силвър (“Матрицата”), Dark Castle Entertainment. Освен тази информация, беше разпространена и новината, че след намесата на новите продуценти (чието желание е било да привлекат към проекта афро-американски или азиатски актьор за партньор на Сталоун), договора на Томас Джейн е бил прекъснат, и актьора вече не е част от проекта.

Оказа се, че и заглавието на филма също е било променено – в продължение на няколко месеца се смяташе, че екшън-трилъра ще се казва “Headshot”, но според източници от Warner Bros, официалното заглавие на лентата ще бъде “Bullet to the Head”. Имайки в предвид, че това е името на графичния роман по който е базиран сценария, промяната не е изненадваща.

Сюжетът на “Bullet to the Head” ще разказва за наемния убиец Джими Бобо (Силвестър Сталоун), който по стечение на обстоятелствата трябва да обедини сили с нюйоркския полицай Ерик Карлисъл. Целта на намиращите се от двете страни на закона мъже е да разкрият двете жестоки убийства на партньорите си. Изненадващо и за двамата обаче, разследването им ги отвежда от опасните улици на Ню Орлиънс до коридорите на висшата власт във Вашингтон.

В публикувано изявление, от компанията Dark Castle Entertainment разкриха, че към продукцията ще се присъедини и младия актьор Сунг Канг, най-известен с ролята си на Хан Лу от последните три филма от хитовата поредица “Бързи и яростни”. Въпреки желанието на продуцентите да привлекат азиатски актьор за една от главните роли, все още не се разкрива дали Канг ще се превъплъти в овакантената от Томас Джейн роля, или става дума за съвсем различен персонаж.

“Bullet to the Head” ще бъде третия общ проект на продуцента Джоуел Силвър и Силвестър Сталоун, след хитовите “Разрушителят” и “Атентатори”.

Силвър: “Силвестър е икона на екшъна, и за мен ще бъде удоволствие да работя отново с него. Сценарият с който разполагаме е много вълнуващ и съм убеден, че ще се получи един добър филм.”

Сценарият на “Bullet to the Head” е написан от номинирания за “Оскар” Алесандро Камон, чиито най-известни филми са “Американски психар” и “Благодаря за пушенето”. Режисьорът Уолтър Хил ще разполага с бюджет от 35 милиона долара, а Робърт Земекис (“Полярен експрес”), Алфред Гоу (“Аз съм номер четири”) и Александра Милчън (“Улични крале”) ще продуцират филма, заедно с Джоуел Силвър.

Снимките на “Bullet to the Head” се очакват да стартират в края на този месец в щата Луизиана, а премиерата му е насрочена за пролетта на 2012-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.