"LOVE.NET" - с премиера на Московския филмов фестивал

28.06.2011 г.
След големия успех на LOVE.NET в България, на 30 юни ще се състои международната премиера на филма в рамките на Московския кинофестивал. Филмът е включен в специалната програма наред с други национални блокбъстери и филми, отличени на престижни международни фестивали.

От българска страна филмът ще бъде представен от Илиян Джевелеков – режисьор, Матей Константинов – сценарист и Георги Димитров – художник. Тримата са и продуценти на филма. "LOVE.NET" е вторият им филм, представен в Москва след „Дзифт”, за който през 2008 г. Явор Гърдев получи наградата за режисура.

Вече има изразен интерес към "LOVE.NET" от страна на руски разпространители, които ще присъстват на премиерата. Сред официалните гости са и Рустам Ибрахимбеков (сценарист на „Изпепелени от слънцето” и „Сибирският бръснар”), режисьорите Павел Лунгин, Мурад Ибрахимбеков, Сергей Бондарчук, българският посланик в Русия, както и много представители на киноиндустрията.

Потвърдили са присъствието си и собствениците на най-голямата верига киносалони в Русия – Каро филм. Като продуцентска компания Каро филм са партньори на Мирамар филм в суперпродукцията за генерал Скобелев и руско-турската война „Удряй пръв”, която предстои да се снима в България през 2012 г.

В България "LOVE.NET" вече 12 седмици е в Топ 10 класацията на най-гледаните филми, което е изключително постижение като се има пред вид, че средният живот на успешните филми е около 5-6 седмици. Филмът е и на крачка от рекордните за годината 200 000 зрители.

За първи път романтичен филм, а не екшън или комедия достигат толкова високи резултати.
Copyright © 2024 Dir.bg.