Брус Уилис - в продължението на “G.I Joe”

11.08.2011 г.
Брус Уилис - в продължението на “G.I Joe”В началото на месец юли бе разпространена новината, че от студиото Paramount Pictures смятат да привлекат звездата Брус Уилис за участие във втората част на хита “G.I Joe: Изгревът на Кобра”, чието официално заглавие е “G.I. Joe: Retaliation”.

Сега, представител на продукцията потвърди информацията пред Hollywood Reporter, и заяви, че преговорите с актьора от “Армагедон” вече да започнали. Имайки в предвид, че Уилис е голям почитател на оригиналните комикси “G.I Joe”, очакванията са, че актьора ще подпише договора за участие във филма до няколко дни.

За режисьор на “G.I. Joe: Retaliation” бе избран Джон Чу, известен най-вече с работата си по  документалния филм “Джъстин Бийбър: Никога не казвай никога”, а в главните роли ще видим звездата от тазгодишния хит “Бързи и яростни 5: Удар в Рио”, Дуейн Джонсън–Скалата, Рей Стивънсън (“Крал Артур”), Адриан Палики (“Легион”), Арнолд Вослу (“Мумията се завръща”) и Чанинг Тейтъм (“С дъх на канела”), който отново ще изиграе ролята на капитан Дюк Хаузър.

Според информацията от Paramount Pictures, Брус Уилис ще се превъплъти в образа на генерал Джо Колтън, който е създателя на военното подразделение “G.I Joe”. Заедно с командир Клейтън Абърнати, Колтън ръководи всички мисии на екипа на Дюк Хаузър, без никога да бъде разкрита истинската самоличност на войниците. Все още не е потвърдено, но очакванията са, че актьора Денис Куейд (“Всяка една неделя”) ще са завърне за втори път в ролята на Клейтън Абърнати.

Първият филм, “G.I Joe: Изгревът на Кобра”, бе заснет с бюджет от 175 милиона долара, и спечели по света малко над 300 милиона долара. Имайки в предвид вложените средства за направата му, филма не се превърна в очаквания голям летен хит, и затова този път продуцентите и режисьора Джон Чу ще разполагат със значително по-малък бюджет. Според последните, и все още непотвърдени слухове, отпуснатия бюджет от Paramount Pictures е около 95 милиона долара.

Малко по-рано тази година беше разкрито, че въпреки големите успехи на продълженията, които разчитат на по-високите цени за триизмерни прожекции, “G.I. Joe: Retaliation” няма да бъде разпространяван в 3D формат. Вместо това, режисьора Джон Чу ще заснеме филма с модифицираните IMAX камери, които бяха използвани за направата на хитове като “Трансформърс: Отмъщението” и “Черният рицар”.

Сценарият на “G.I. Joe: Retaliation” е дело на Рет Рийс (“Таласъми ООД”) и Пол Уерник (“Извънредно решение”), а Брайън Голднър (“Бойни кораби”) и Лоренцо Ди Бонавентура (“БСП - Бесни Страшни Пенсии”) ще продуцират лентата.

Снимките на филма ще стартират в края на този месец в Ню Орлиънс, щата Луизиана, а световната му премиера ще се състои на 29-ти юни, следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.