Планират продължение на “Смърфовете

11.08.2011 г.
Планират продължение на “Смърфовете”Преди по-малко от две седмици се състоя световната премиера на триизмерната семейна комедия “Смърфовете”, която комбинира истински актьори и компютърно-генерирани персонажи.

Сценарият на лентата бе базиран на едноименните анимационни серии, които се излъчваха в периода от 1981-ва до 1990-та година. Въпреки популярността на марката “Смърфовете” в целия свят и факта, че игралната продукция бе заснета в триизмерен формат, очакванията на студиото Sony Pictures не бяха за огромни приходи в бокс офис класациите. Но изненадващо както за продуцентите, така и за бокс офис анализаторите, “Смърфовете” стартира с приходи от над 35 милиона долара в САЩ, и само до момента е натрупал напълно приличните 79 милиона. Като към това прибавим и спечеленото извън границите на Северна Америка, общите световни приходи на триизмерната лента се увеличават на 131,593,412 долара.

По всичко изглежда, че тази сума е напълно достатъчна за Sony Pictures, защото само преди няколко часа, представител на студиото разкри, че е започнала подготовката за продължението на “Смърфовете”.

Детайли относно втората част все още не се разкриват, но това, което вече се знае със сигурност е, че световната й премиера ще се състои на 2-ри август, 2013-та година. Създателят на първия филм, Раджа Госнел, няма други предстоящи проекти, и очакванията са, че той отново ще седне на режисьорския стол. Смята се, че изпълнителя на главната мъжка роля, Нийл Патрик Харис, също ще се завърне за продължението, но за момента, от Sony Pictures не разкриват официална информация относно актьорския състав.

По сценария на “Смърфовете 2” ще работят Джей Дейвид Стърн (“Шрек 2”), Дейвид Уейс (“Всички кучета отиват в рая”), Джей Шерик (“Аз, шпионинът”) и Дейвид Рон (“Норбит”), а лентата отново ще се разпространява в триизмерен формат. Надеждата на продуцентите е да привлекат за продължението и актьорите Алан Къминг, Пол Рубенс, Джордж Лопес, Фред Армисен, Джон Оливър и Антон Йелчин, които озвучиха анимираните герои в първата част.

Джордан Кърнър (“Човекът от джунглата”) и Бен Хейбър (“Чиракът на магьосника”) ще поемат продуцентските задължения, а снимките на триизмерния филм ще стартират в края на следващото лято. За момента, “Смърфовете 2” е единствения филм, чиято премиера е насрочена за 2-ри август, 2013-та година.

До края на тази година се очаква да стане ясно дали режисьора Раджа Госнел и актьора Нийл Патрик Харис ще се завърнат за втори път в света на смърфовете.
Copyright © 2021 Dir.bg.