Джеси Айзенбърг и Морган Фрийман - в трилъра “Now You See Me”

12.08.2011 г.
Джеси Айзенбърг и Морган Фрийман - в трилъра “Now You See Me”Носителят на "Оскар" Морган Фрийман, ще се присъедини към актьорския състав на криминалния трилър “Now You See Me”. На режисьорския стол на филма ще седне французина Луис Летериер (“Невероятният Хълк”), а главната роля вече е поверена на младия актьор от миналогодишния хит “Социалната мрежа”, Джеси Айзенбърг.

В продължение на няколко месеца, по една или друга причина, студиото Summit Entertainment изпитваше сериозни трудности при привличането на актьори към “Now You See Me”, но веднага след като стана ясно, че Айзенбърг е дал съгласието си да участва, проекта привлече вниманието на едни от най-талантливите актьори в Холивуд.

Само преди една седмица бе оповестено, че към криминалния трилър са се присъединили Марк Ръфало (“Зодиак”) и Аманда Сийфрид (“С дъх на канела”), които ще изпълнят съответно ролите на агент от ФБР и млада жена, която помага на криминална група да извърши няколко големи банкови обира.

Сюжетът на “Now You See Me” ще се фокусира върху опитите агентите от Федералното бюро за разследване да арестуват членовете на международната магьосническа трупа “Four Horsemen”, които за кратък период от време извършват няколко виртуозни банкови обири в Калифорния. Това, което затруднява разследването на ФБР е, че илюзионистите успяват да извършат дръзките си обири докато текат представленията им пред нищо неподозираща публика. За да постигне желаните резултати, разследващия екип на ФБР привлича пенсиониран илюзионист, който е наясно с всички тайни на престъпниците от “Four Horsemen”.

Джеси Айзенбърг ще изпълни ролята на арогантния и харизматичен лидер на престъпната група, а от своя страна Морган Фрийман ще се превъплъти в ролята на Тадеъс – вече пенсиониран илюзионист, знаещ всички тайни на този занаят, който е направил кариера от това да разобличава триковете на други магьосници. В момента, Фрийман се снима в седмия филм от поредицата за Батман, “Черният рицар: Възраждане”, и очакванията са, че веднага след това той ще се насочи към “Now You See Me”.

Сценарият на криминалния трилър е дело на Боаз Якин (“Принцът на Персия: Пясъците на времето”) и Едуард Рикърт (“Най-търсения”), а продуценти ще бъдат Боби Коен (“Орлово око”), Алекс Кърцман (“Каубои и извънземни”) и Роберто Орси (“Трансформърс”).

За работата по филма, режисьора Луис Летериер ще разполага с бюджет от 52 милиона долара, а очакванията са, че снимките ще започнат преди края на годината.

Според първоначалната информация от студиото Summit Entertainment, премиерата на “Now You See Me” ще се състои през месец декември, следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.