Нова информация за римейка на “Гарванът”, снимки през 2012 г.

17.08.2011 г.
Нова информация за римейка на “Гарванът”, снимки през 2012 г.В началото на месец април, тази година, от филмовата компания Relativity Media заявиха, че подготвят римейк на готическия екшън-трилър “Гарванът”, който през 1994-та година спечели над 100 милиона долара от световното си киноразпространение. За режисьор на новата версия, която ще бъде първата част от планирана нова поредица, бе избран испанеца Хуан Карлос Фреснадильо, който през 2007-а година засне хоръра  “28 седмици по-късно”.

Сюжетът на римейка отново ще разказва за музиканта Ерик Дрейвън, който се завръща от света на мъртвите, за да отмъсти за смъртта на годеницата му Сара.

Една седмица след като бе обявена новината за планирания от Relativity Media римейк на “Гарванът”, се появи информацията, че интерес към проекта е изявил актьора от “Последният ергенски запой”, Брадли Купър. В продължение на няколко месеца, Купър бе основния кандидат за главната роля на Ерик Дрейвън, и бе въпрос на време преди той да подпише договора за участие.

Но това изглежда няма да се случи, защото само преди няколко часа, от Hollywood Reporter разкриха, че актьора е напуснал продукцията поради натоварения си график. Продуцентите от Relativity Media планираха снимките на “Гарванът” да започнат през първата половина на следващата година, но точно по това време Брадли Купър ще работи по филма на Алекс Прояс, “Изгубен рай”, и заради това, актьора се е отказал от ролята.

Напускането на Купър няма да повлияе на работата по римейка, а източници от студиото Relativity Media разкриха пред Hollywood Reporter, че в момента двамата основни кандидати за главната роля във филма са номинирания зa “Оскар” Марк Уолбърг, и звездата от “G.I. Joe: Изгревът на Кобра”, Чанинг Тейтъм.

Това няма да бъде първия път, в който името на Уолбърг се свързва с римейка на “Гарванът” – през есента на миналата година, актьора получи предложение за участие във филма, но тъй като сценария не беше завършен и проекта все още не бе закупен от студио, той насочи вниманието си към други продукции.

Чанинг Тейтъм, от своя страна, се подготвя за снимките на продължението на “G.I. Joe: Изгревът на Кобра”, “G.I. Joe 2: Retaliation”, и според първоначалните слухове, в момента той е най-сигурния кандидат за главната роля в “Гарванът”.

Въпреки това, от Hollywood Reporter уточняват, че все още не е взето окончателно решение, и разговорите между актьорите и продуцентите не са приключили. В следващите седмици се очаква да стане ясно името на актьора, който ще изпълни ролята на Ерик Дрейвън.

Сценарият на римейка на “Гарванът” е написан от Алекс Це (“Пазителите”), а продуценти на филма ще бъдат Джеф Мост (“Дневна светлина”), Едуард Пресман (“Американски психар”) и Райън Кавано (“Ударът „Пелам 123”: Отвличане в метрото”).

Едуард Пресман заяви, че режисьора Хуан Карлос Фреснадильо вече работи със специалистите по визуални ефекти върху “създаването на света на Гарванът”.

Все още не е потвърдено, но очакванията са, че продукцията ще бъде заснета с триизмерни камери. Снимките на фантастичния екшън започват през пролетта на следващата година, а екипа ще разполага с бюджет от 53 милиона долара.

Световната премиера на “Гарванът” ще се състои в средата на 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.